Az Amerikai Polgárháború — Polgárháború Az Amerikai Egyesült Államokban (1861-1865) [Antikvár]

Ez az öreg, aki egész életét ebben az isten háta mögötti afrikai faluban élte le, semmiképp nem tudhatja, hogy szóról szóra azt mondta, amit kisfiú koromban oly sokszor hallottam Tennessee-ben, nagyanyám henningi verandáján!... Az afrikai, aki "Kin-té"-nek nevezte magát, "kó"-nak hívta a gitárt, "Kambi Bolongó"-nak a virginiai folyót; és elrabolták, mikor dobnak való fát vágott a faluja közelében!.. szemeim előtt, mint a vetítővászon, elmosódottan megelevenedett, amit fajtám millióinak sorsáról olvastam. Ezreket raboltak el egyenkint, mint ősömet, Kuntát, de összehasonlíthatatlanul többen voltak, akik éjnek idején, sikoltozva ébredtek a fölgyújtott, rabszolgavadászoktól körülvett falvakban. Az életben maradt, munkaképesnek látszó foglyokat nyakuknál fogva egymáshoz szíjazták, és hosszú, nemegyszer mérföldes menetoszlopba sorakoztatták. Elképzeltem, hányan haltak meg a tengerparthoz vezető gyötrelmes menetben, s hány embert, már lépni is gyöngét hagytak hátra, hogy nyomorultul elpusztuljon.

  1. Az amerikai történelem négy legsötétebb éve: észak és dél harca » Múlt-kor történelmi magazin » Hírek
  2. Amerikai polgárháború — Google Arts & Culture
  3. Lincoln, az amerikai próféta-elnök és hősei - Ujkor.hu
  4. Kongatják a vészharangot a tábornokok: 2024-ben polgárháború robbanhat ki Amerikában - Portfolio.hu
  5. Amerikai polgárháború – Wikipédia
  6. Történelem, 7. osztály, 26. óra, Az amerikai polgárháború | Távoktatás magyar nyelven

Az amerikai történelem négy legsötétebb éve: észak és dél harca » Múlt-kor történelmi magazin » Hírek

Iny Lorentz sorozatának befejező kötetében folytatódik a telepesek kalandokban bővelkedő története. Szerelmek szövődnek, barátságok köttetnek, közben pedig dúl a háború, amely vérvörösre festi az eget Amerika felett. Jennifer Chiaverini - Mrs. ​Lincoln varrónője Elizabeth ​Keckley rabszolgasorba születik, ahonnan kitartó szorgalma és tehetsége révén sikerül kivásárolnia magát. Ezután nemcsak hogy a washingtoni elit legfelkapottabb varrónője lesz, hanem egyenesen a First Lady, Mary Lincoln nőiruha-készítője, öltöztetője és - egy idő után - a leghűségesebb barátja. Történik mindez az amerikai polgárháború, a rabszolgaság eltörléséért folyó legádázabb harcok idején, amikor egy ilyen barátság, amely figyelmen kívül hagyja a kor által olyannyira előítéletesen kezelt faji és társadalmi különbségeket, több mint valószínűtlennek tetszik. A varrónő még akkor is jóban-rosszban kitart Mary Lincoln mellett, amikor az elnök halála után az immáron egyesült amerikai nép a szeszélyes és megosztó egykori First Lady ellen fordul.

  1. Az amerikai polgárháború
  2. Könyv: Az amerikai polgárháború (John Keegan)
  3. Sötét 50 árnyalata 2
az amerikai polgárháború

S mindeközben a könyvet minden új generáció felfedezi magának. Amerikában a Biblia után a legnépszerűbb mű, harmincmillió példányban kelt el. Magyarra már 1937-ben lefordították, azóta olvashatjuk - és olvassuk is. Johanna Lindsey - Angyali ​diadal Angela ​Sherringtonnak élete hajnalától tapasztalnia kell, hogy az élet nem fenékig tejfel. Csecsemőként lesz anyátlan, s arra cseperedik fel, hogy részeges apja mellett nehéz munkát végezzen bérelt földjükön a betevő falatért Alabamában, az amerikai polgárháború zűrzavaros esztendeiben. Még az sem feltétlen előny számára, hogy kivételes teremtés: gyönyörű szép és talpraesett. Szabad prédának tekintik a környék ficsúrjai, és a dühös vadmacska szerepébe kényszerítik. Holott a lelke mélyén romantikus, nagy titok lappang: szerelmes a földesúr délceg fiába. Csakhogy azt egy világ választja el tőle. Sherrington papa halála után azonban a földesúr, a dúsgazdag mágnás, Jacob Maitland váratlanul bőkezűséggel felkarolja, házába fogadja, családja tiltakozásával és a közvélemény ostorozásával egyaránt dacolva.

  1. Samsung gear s3 classic fémszíj
  2. Apocalypto magyar felirat teljes film
  3. Használtautó tolna megye
  4. Freemail bejelentkezés levelezés
  5. Konyhai falvédő feliratok
  6. Hugo boss orange férfi óra
  7. Villanyszerelő szerszámos taka bangladais
  8. Lidl heti akciós újság