Brazil Nagydíj 2018 / 2018-As Formula–1 Brazil Nagydíj – Wikipédia

Timo Glock volt a kulcsszereplője annak a bizonyos 2008-as Brazil Nagydíjnak, amikor Felipe Massa már beérkezése után bukta a vb-címet. Most csapattársak lesznek a brazil Stock Car-bajnokságban. 2008-ban, a Brazil Nagydíj leintésekor Felipe Massa úgy haladt át futamgyőztesként a célvonalon, hogy abban a pillanatban világbajnok volt. Néhány pillanattal később viszont Lewis Hamilton megelőzte a vizes pályán száraz gumikkal poroszkáló Timo Glockot. Hamilton ezzel feljött ötödiknek, ezzel pedig végül őt koronázták világbajnokká, pályafutása során először. Maga Glock erről nemrég úgy beszélt, hogy mind a mai napig felróják neki azt a vb-címet eldöntő utolsó métereket, miközben a németnek saját elmondása szerint fogalma sem volt, hogy ezzel beleszól a vb-csatába. Felipe Massa sem haragszik Glockra – miért is tenné? "Sosem volt semmi problémám Timóval" – szögezi le Massa. "Elvégre nem hinném, hogy bármit szándékosan tett volna. Bárki, aki kicsit is ért a motorsporthoz, tudja, hogy ott semmit nem tehetett volna másként. "

Brazil nagydíj 2012.html

  • F1 - FOKOZOTT BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEKET ESZKÖZÖLT AZ RPFI INTERLAGOS ELŐTT - BRAKING NEWS MOTORSPORT
  • Brazil nagydíj 2018 pdf
  • Brazil Autó Nagydíj 2018 - frwiki.wiki

Új!! : 2018-as Formula–1 brazil nagydíj és Formula–1 brazil nagydíj · Többet látni » November 10. c Névnapok: Réka, András, André, Ariel, Ariéla, Ariella, Arietta, Delinke, Floransz, Florencia, Florentina, Jusztusz, Mátka, Meluzina, Nimfa, Rusztem, Tünde, Virgínia. Új!! : 2018-as Formula–1 brazil nagydíj és November 10. · Többet látni »November 11. Névnapok: Márton, Ata, Atád, Atos, Atosz, Martin, Martos, Ménás, Ménrót, Nimród. Új!! : 2018-as Formula–1 brazil nagydíj és November 11. · Többet látni »November 9. Névnapok: Tivadar, Bozsidár, Bozsó, Bozsóka, Fedor, Nátán, Nátánael, Nátániel, Oresztész, Teodor, Tihamér, Ugocsa, Ugron. Új!! : 2018-as Formula–1 brazil nagydíj és November 9. · Többet látni »São PauloSão Paulo Brazília legnépesebb, közel 20 millió lakosú városa, São Paulo szövetségi állam székhelye. Új!! : 2018-as Formula–1 brazil nagydíj és São Paulo · Többet látni »2017-es Formula–1 brazil nagydíjA brazil nagydíj volt a 2017-es Formula–1 világbajnokság tizenkilencedik futama, amelyet 2017.

A 2018-as Brazil Nagydíj kezdő rajtrács. Verseny A teszt menete A verseny fő eseménye a 44. kör balesete a győzelem felé tartó Max Verstappen és az egy kört lovagló Esteban Ocon között. Ez utóbbi új gumikon nagyobb sebességgel érkezik Senna esszéibe, és megpróbálja lemásolni. Korábban engedélyt kért csapatától. Az egyenes után lekapcsol, és a n o 1 kanyarban teljesíti a magasságát; kampós elkerülhetetlen, mivel a holland sofőr elmerül kötél meghajlítani n o 2, és mint mondjuk Ocón hogy megpróbálja tisztázni magát, úgy kell neki "nincs helye".

Próbálják helyrehozni a kárt a csapatnál, ami nem kis feladat ilyen kevéssel a rajt előtt. Vonószenekar adja az aláfestést a brazil himnuszhoz, amit gyerekek énekelnek egy énekesnő segítségével. A Mexikóvárosban győztes Max Verstappen itt nem remél hasonló sikert, az 5. helyről rajtolva ugyanis négy autón kellene átverekednie magát, amire nem lát esélyt az itteni erőviszonyok mellett. A hátrasorolása után a 11. helyről rajtoló Ricciardo már csak a célba érkezést tűzte ki minimális célul utóbbi szörnyű balszerencséi után. Egyelőre száraz az idő. A száraz pálya pedig azt jelenti, hogy érvényben maradtak a Q2-es gumiválasztások: a Mercedesek a szuperlágyakon, a Ferrarik és a Red Bullok viszont a lágyakon rajtolnak. Christian Horner, a Red Bull vezetője azt mondja, az előrejelzéseik szerint már most is esnie kellene az esőnek, úgyhogy szerinte végig száraz marad az idő. Ennyit az időjóslásról, majd szólunk, ha tényleg esik. Ezt a trófeát viszi haza (vagy teszi be csapata gyárának gyűjteményébe... ) a Brazil Nagydíj győztese.
brazil nagydíj 2018 iron set

Összességében a vasárnap Ocon számára is lecke volt, amelyet ő és Max hamarosan nem fog elfelejteni. Ez csak egy másik része a tanulási görbéjüknek ". Ocont tíz másodperces stop-and- büntetéssel sújtják az ütközés okozásáért. A parc fermében, miután kiszállt a gépéből, Max Verstappen válaszolni kezd Paul di Resta kérdéseire, aki a Forma-1 hivatalos mikrofonját tartja, majd megáll, amikor meglátja Ocont a mérlegbe. Feléje rohan, és többször félretolja, kiabál, és a kezével a mellkasára csapva visszahúzza. Ez a veszekedés, lövés arra késztette a sporterőt, hogy elítélje Verstappent, hogy két napig végezzen közösségi szolgálatot. A biztosok meglehetősen engedékenyek a "bevételkiesés" mérlegelésére, úgy gondolják, hogy megértették az okokat, amelyek miatt "rendkívül dühös" volt, anélkül, hogy "szándékuk volna Ocon megütése". Utána Jos Verstappen megvédi fiát, kijelentve: "Lehet, hogy Max rossz volt, de teljesen megértem, amit tett. Győzelmet loptak el, Ocon pedig csak hülyén mosolyogva állt ott.

Lewis Hamilton nyerte meg a Brazil Nagydíj időmérő edzését, ezzel megszerezte a Mercedes 100. pole-ját. Vettel a második-, Bottas a harmadik-, Räikkönen a negyedik helyen végzett, de a brit világbajnokot egy csúnya feltartás miatt megbüntethetik. A nap hőse Charles Leclerc volt. A Q1 többnyire a papírforma szerint zajlott. Kiesett a két McLaren, Stroll a Williamsszel és Hartley a Toro Rossóval, azonban Szirotkin elképesztően nagyot ment a másik Williamsszel: kiütötte Sainzt és a Renault-t. A topcsapatok közül a Red Bull volt a leggyorsabb Max Verstappennel, őt a két Ferrari és Lewis Hamilton követte a Mercedesszel. A középcsapatok közül, ahogy a szombati szabadedzésen, úgy most is a Haas volt a leggyorsabb. Az első etap teljesen száraz körülmények között zajlott, a Q2-re azonban megérkezett az eső, bár nem volt annyira komoly, hogy az esőgumik is előkerüljenek. Ekkor a Ferrari taktikát váltott: mindkét pilótáját kiküldte lágy gumikon a szuperlágyak helyett. Räikkönen és Vettel nagyon erős időt ment a keményebb keverékkel, így ha vasárnap nem esik az eső, akkor taktikai előnyben lehetnek a Mercedesszel szemben.

brazil nagydíj 2018 online

szombat, október 15, 2022 Jelentkezz be / Csatlakozz Impresszum Médiaajánlat Adatvédelmi elvek Szerzői jogok RSS Kapcsolat FacebookInstagramRSSSpotifyTikTokTwitterYoutube F1 - 🇸🇬 Szingapúri Nagydíj F1 - 🇯🇵 Japán Nagydíj F1 - 🇺🇸 Egyesült Államok Nagydíja W Series - 🇸🇬 Marina Bay DTM - 🇩🇪 Hockenheim 1. verseny DTM - 🇩🇪 Hockenheim 2. versenyWEC - 🇧🇭 Bahreini 8 órás Formula 1 Formula Sport Formula 2 Formula 3 Formula E e-Mobility Touring Car WTCR DTM TCR Endurance Automobil ETRC Rookies SIM LIGA Extra Galéria Fastest slap

brazil nagydíj 2012 relatif