Apeh Társasági Adó Számlaszám

Köszönet az időseknek2022-10-03A hagyományokhoz híven műsorral egybekötött ebéddel vendégelte meg az Önkormányzat a szépkorú lakosokat Százhalombattán az október 1-jei Idősek Világnapja alkalmából a Városi Sportcsarnokban szeptember 30-án. A keresztségünk összeköt - Népszámlálás 20222022-10-01A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége arra buzdít minden megkeresztelt magyar állampolgárt, hogy bátran és örömmel válaszoljon a felekezeti hovatartozásra vonatkozó kérdésre az október 1-jén kezdődött az országos népszámlálás sorágyűjtik a veszélyes hulladékot2022-09-29A SZÁKOM Kft. tájékoztatása szerint a veszélyes hulladékok Dunafüreden, a Vasút utcai Városi Szabadidő Központ (VSZK) előtti parkolóban adhatóak le október 8-án szombaton, 8 – 14 óráig. Rovataink: Közérdekű adatok: Impresszum: Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft. Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7. Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101. Adószám: 11445395-2-13 Főszerkesztő: Kovács Attila A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7.

  1. Százhalombattai Hírtükör Online
  2. Kereső
  3. Lekérdezés
  4. Ellenőrzés
  5. Formátum
  6. Minden, amit a feltöltési kötelezettségről tudni kell

Százhalombattai Hírtükör Online

Az elszámolásra már beküldött adatok javítása, illetve a technikai okokból feldolgozhatatlan adatok pótlása az elszámoló által megküldött hibalista alapján, illetve a szolgáltató kezdeményezésére a teljesítés hónapját követő negyedik hónap 10. napjáig nyújtható be. 43/1999. (III. 3. ) Korm. rendelet 4. § (2) bek., 5. § (1) bek.

Kereső

  • Apeh társasági adó számlaszám 2021
  • Százhalombattai Hírtükör Online
  • Bojlis ólom eladó lakások

Lekérdezés

Ellenőrzés

A havi tagdíjbevallásban a levont tagdíj alapját és összegét - név és taj-szám jelölésével - biztosítottanként kell feltüntetni. A foglalkoztató - a tárgyhavi jövedelem kifizetésével egyidejűleg - a biztosítottat írásban tájékoztatja a túlvonás miatt a részére visszafizetett (átutalt) nyugdíjjárulékról, valamint a tagdíj összegéről. A tagdíjbevallásban az összes, a tárgyhónapban foglalkoztatott, adott magánnyugdíjpénztárhoz tartozó pénztártag adatait fel kell tüntetni. 1997. 51. § (1) bek. ; 195/1997. (XI. 5. rendelet 19. § (1) bek. Személyijövedelemadó-előleg megfizetése A munkáltató az általa levont jövedelemadó-előleget az elszámolt hónapot követő hó 12-éig, a kifizető az általa levont jövedelemadó-előleget a kifizetés hónapját követő hó 12-éig köteles megfizetni. 1990. számú melléklet I/Határidők/1. A/a)-b) pont; 1995. évi CXVII. § Személyi jövedelemadó megfizetése Érintettek: kifizetők A kifizető az általa levont jövedelemadót a levonást követő hó 12-éig köteles megfizetni. 1990. B/e) pont; Cégautó adója Érintettek: cégautót üzemeltető kifizetők A cégautó utáni adótételeket havonta, a tárgyhónapot követő hónap 12-éig kell megfizetni.

Formátum

Tej- és tejtermékek termelése és felhasználása 1869/03 Érintettek: tejtermeléssel és/vagy tejfeldolgozással foglalkozó valamennyi gazdasági szervezet Az érintetteknek a tárgyhót követő hó 15-éig jelentést kell küldeniük a Központi Statisztikai Hivatalhoz. Június 16. Kimutatás a pénzfeldolgozási tevékenységről 1766/02 Érintettek: a pénzfeldolgozási engedéllyel rendelkező szervezetek Az érintetteknek a tárgyhót követő 10. munkanapig jelentést kell küldeniük a Magyar Nemzeti Bankhoz. Június 22. A termelőeszközök áruforgalmi jelentése 1269/03 Érintettek: mezőgazdasági termelőeszköz-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások Az érintetteknek a tárgyhót követő hó 22-éig jelentést kell küldeniük a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumba. Eseményhez kötődő adatszolgáltatások Alapinformációk az alakuló gazdasági szervezetekről 1032/03 Érintettek: az alakuló, jogi személyiségű gazdasági társaságok, szövetkezetek, jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok és közhasznú társaságok Az érintetteknek az alakulást követő 15 napon belül az alakuló gazdasági szervezetről jelenteniük kell az alapinformációkat a Központi Statisztikai Hivatal számára.

Minden, amit a feltöltési kötelezettségről tudni kell

A munkaadói járulékot a munkaadó állapítja meg, vallja be, és közvetlenül fizeti be az állami adóhatóságnál kezelt számlára az elszámolt hónapot követő hó 20-áig. A havi adóbevallásra kötelezett adózónak a megállapított munkaadói járulékot az államháztartással szembeni kötelezettségekről szóló bevallása keretében, a tárgyhót követő 20-áig kell bevallania. 1990. pont; 1991. évi IV. 40. § (1), 42. § (2), (4) bek. Munkavállalói járulék bevallása, megfizetése A munkavállaló járulékként a munkaviszonya(i) alapján a munkaadótól kapott bruttó munkabér, illetmény (kereset) 1 százalékát köteles fizetni. Ez a rendelkezés nem vonatkozik arra, aki öregségi, rokkantsági vagy baleseti rokkantsági nyugdíjban részesül, illetve arra jogosulttá vált. A munkavállalói járulékot a munkaadó állapítja meg, vonja le és fizeti meg, valamint saját bevallása keretében vallja be az elszámolt hónapot követő hó 20-áig. A havi adóbevallásra kötelezett adózónak a megállapított munkavállalói járulékot az államháztartással szembeni kötelezettségekről szóló bevallása keretében, a tárgyhót követő 20-áig kell bevallania.

14/1998. ) PM rendelet 8. § (1) bek. Költségvetési támogatás igénylése Érintettek: a költségvetési támogatás igénybevételére jogosult adóalanyok Ha a támogatást megállapító jogszabály eltérően nem rendelkezik, a havonta megállapított költségvetési támogatást az adózó havonta, a tárgyhót követő 20-ától igényelheti. (A feltétel bekövetkeztéhez kötött költségvetési támogatás az előírt mellékletekkel ellátott bevallás benyújtása időpontjától igényelhető. számú melléklet IV/2. pont Költségvetési gyakorított támogatás igénybevétele, bevallása Érintettek: a költségvetési támogatás gyakorított igénybevételének engedélyezését kérő adóalanyok Az adózó kérelmére az adóhatóság a költségvetési támogatás gyakoribb (öt-tíz-tizenöt naponkénti) igénybevételét is engedélyezheti. A költségvetési támogatás gyakoribb igénybevételére jogosult adózó a költségvetési támogatást havonta állapítja meg, és arról a tárgyhót követő 20-áig tesz bevallást. A hó közben igénybe vett előleg és a tárgyhónapra igényelhető tényleges támogatás különbözetét a tárgyhót követő 20-ától lehet igényelni, vagy eddig kell megfizetni.

2022. október 12. - Miksa napja SzerdaMin:12°Max:17° CsütörtökMin:11°Max:19° PéntekMin:11°Max:18° SzombatMin:11°Max:18° VasárnapMin:13°Max:21° Gazdaság Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű. Vagyonadó: bevallási és fizetési kötelezettségünk már február 25-én is lehet! 2010-02-23 - Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó - köznapi nevén a vagyonadó – az Alkotmánybíróság határozatát követően már csak három vagyontárgy típust, a vízi járműveket, a légi járműveket és a nagy teljesítményű személygépkocsikat terheli. Az adónem a döntés nyomán lényegesen szűkebb adózói kört érint, ám az őket terhelő adókötelezettségről továbbra sem szabad megfeledkezniük. Tekintettel arra, hogy közelednek a határidők, érdemes összefoglalni a legfontosabb szabályokat, hogy az adózók pontosan és határidőben tudják teljesíteni adókötelezettségeiket. Először 2010. február 25-ig az egyéni vállalkozóknak, az általános forgalmi adó fizetésre kötelezett magánszemélyeknek, valamint az eva alany egyéni vállalkozóknak és bevételi nyilvántartást vezető eva alany társaságoknak keletkezik vagyonadó bevallási és befizetési kötelezettségük.

Fontos, hogy a nyomtatvány aláírásáról egyetlen esetben sem szabad megfeledkezni, mert aláírás nélkül a bevallás érvénytelen lesz. A fizetendő adót két egyenlő részletben kell megfizetni. Az első részletet a bevallás benyújtására előírt határidőig, a másodikat pedig 2010. szeptember 30-áig kell teljesíteni az alábbi számlaszámokra: - Számlaszám: 10032000-01076208 APEH Nagy teljesítményű személygépkocsik adója bevételi számla. Adónem kód: 238. - Számlaszám: 10032000-01076181 APEH Vízi járművek adója bevételi számla. Adónem kód: 236. - Számlaszám: 10032000-01076198 APEH Légi járművek adója bevételi számla. Adónemkód: 237. A magánszemélyek csekken, banki átutalással, illetve az erre kijelölt ügyfélszolgálatokon akár bankkártyával is fizethetnek. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózók pedig a belföldi fizetési számlájukról történő átutalással vagy bankkártyával teljesíthetik fizetési kötelezettségüket. További hasznos információkat olvashatnak az APEH honlapján, a oldalon, az Adózási Információk menüpont alatt található 34. számú tájékoztató füzetben.

Június 11. Családtámogatási statisztikai jelentés 1915/03 Érintettek: családtámogatási kifizetőhellyel rendelkező munkáltatók Az érintetteknek a tárgyhót követő hó 11-éig jelentést kell küldeniük a Pénzügyminisztériumba. Egészségbiztosítási statisztikai jelentés 1514/03 Érintettek: társadalombiztosítási kifizetőhellyel rendelkező gazdasági szervezetek, VTI Ellenőrzési Osztály területileg illetékes csoportja Az érintetteknek a tárgyhót követő hó 11-éig jelentést kell küldeniük az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztériumba. Jelentés a felvásárlásról 1097/03 Érintettek: a termelőktől feldolgozási vagy továbbértékesítési célra mezőgazdasági terméket vásárló vállalkozások közül az élelmiszer, ital gyártása ágazatba és a mezőgazdasági termék nagykereskedelme alágazatba soroltak, továbbá a megfigyelésbe bevont egyéb besorolásúak Az érintetteknek a tárgyhót követő hó 12-éig jelentést kell küldeniük a Központi Statisztikai Hivatalhoz. Külföldön számlát tartók, illetve külföldi követelést tartozással összevezetők fizetésimérlegadat-szolgáltatása 1644/03 Érintettek: külföldön számlát tartók, illetve külföldi követelést tartozással összevezetők Az érintetteknek a tárgyidőszakot követő hó 8. munkanapjáig jelentést kell küldeniük a Magyar Nemzeti Bankba.