Bocskoros Krumplis Lepény

Citromlével savanyítjuk, beletesszük a megpucolt halat és kb. 10 percig főzzük Óvatosan kiemeljük a léből, és egy tálra csúsztatjuk. Amíg a hal fő, a vajon rózsaszínre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a tormát, simára keverjük a tejföllel és pár ek hallével és jól összeforraljuk. Bevonjuk vele a csukát és petrezselymes burgonyával tálaljuk. Csurgói gombás csirke Hozzávalók: 1 csirke, 20 dkg gomba, csokor petrezselyem, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, olaj, só, bors A csirkét feldaraboljuk, sózzuk, és forró olajban hirtelen átpirítjuk. A csirkéhez adjuk, s tovább pároljuk Liszttel elkevert tejföllel habarjuk be, s jól forraljuk ki. Vajas metélttel tálaljuk Csurgói sertésszelet Hozzávalók: 8 szelet sertéshús, 1 dl olaj, 2 kanál paradicsompüré, 1 kiskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, 1 dl bor, só, bors, kakukkfű, 25 dkg zöldpaprika, 20 dkg fejtett bab, 10 dkg császárhús, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg pirospaprika, 1 csomó zöldpetrezselyem. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és olajban hirtelen pirosra sütjük.

  1. Takarékos konyha: Bocskoros krumplis lepény "Ízőrzők" Mezőtárkány
  2. Stahl
  3. Recept
  4. Krumplis lepény Recept - Mindmegette.hu - Receptek
  5. Somogyország I. (A-J)
  6. Tészta

Takarékos konyha: Bocskoros krumplis lepény "Ízőrzők" Mezőtárkány

Kíváncsi voltam milyen lehet ezért fél adagból tettem egy próbát azt írom le: Hozzávalók: tészta:25 dkg liszt, 10 dkg zsír, 1 teáskanál sütőpor, 1 db tojás/csak a fele a tésztába a másik felével kentem/, só és kicsit több mint fél dl tej, tetejére: fél kg krumpli/nálam ez két nagyobb darab volt/, só, 1 teáskanál zsír, 1, 5 evőkanál tej. 🌸 Elkészítése: Krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sós vízben puhára főztem majd leszűrtem és összetörtem. Tésztához a lisztet összemorzsoltam a zsírral beletettem a sütőport tojást, sót és annyi tejet amivel összegyúrtam a tésztát. Enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam akkorára hogy a tepsin túllógjon. Tepsit sütőpapírral béleltem ki ebbe tettem bele a tésztát tepsi körül ami lelóg levágtam azt összegyúrtam ismét kinyújtottam és 2 cm széles csíkokat vágtam belőle/ ezek a "bocskorok". Az összetört krumplihoz tettem a zsírt és a tejet kikevertem és ezt a tölteléket tettem a tészta közepébe elegyengettem négy oldalról a tésztát ráhajtottam a töltelékre amit a kés vastagabb élével benyomkodtam.

Stahl

Amikor megfőtt, teljesen apróra törjük. Akkor állandó kevergetés közben annyi lisztet teszünk hozzá, hogy jól összeálljon, de még lágy legyen. Az így elkészített tésztát tálba kiszaggatjuk Majd forró vízben kifőzzük. A vöröshagymát zsíron vagy olajon dinszteljük, s ezzel meglocsoljuk a dödöllét Végezetül nyakon öntjük olajjal vagy zsírral és tejföllel. Dödölle 2. Beazonosítatlan recept Hozzávalók: 1/2 kg krumpli, 2-3 kanál liszt, 1 kanál zsír, kis fej hagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 pohár tejföl, só A krumplit annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Ha megfőtt, a vízében teljesen apróra törjük. Ekkor állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, hogy jól összeálljon, de még lágy legyen. Sült paprikás hagymát teszünk rá, majd a tányérban tejföllel megöntözzükVáltozat: Szalonnát kis kockákra vágok, kicsit átpirítom, tepsibe öntöm. Hagymakarikákat dobálok bele, erre halmozok a fent leírt masszából kis kupacokat. Forró sütőben kb 5 percig sütöm, kiveszem a sütőből, és meglocsolom a zsírral (esetleg meg is lehet forgatni).

Recept

Ízőrzők – Magyaregregy – receptek. Reszelt leves... A vadhús szeleteket a szalonna zsírjában mindkét oldalukon hirtelen átsütjük. Amikor. CSIRKEMELLBŐL KÉSZÜLT ÉTELEK.... SERTÉS, MARHA ÉS BORJUHUSBOL KÉSZÜLT ÉTELEK.... A spanyol konyha hideg levesremeke a gaspacho. Nyári tepsis pecsenye.... Zöldséges ételek.... salátaféleség gyakran kerül az asztalra kukoricalisztből készült ételek, héjában főtt vagy sült. Kossuth kifli. Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 30 dkg margarin. A tepsi kikenéséhez vaj, liszt. A poharat töltsd meg jéggel, önts hozzá 4 cl. Jägermeistert, adj hozzá tonikot és egy kis narancshéjjal ízesítsd meg! Tipp: 1 vagy 1, 5 dl méretű poharat... Ízőrzők – Mosdós – receptek... A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütemény tésztájába óvatosan belekeverjük. A tepsit zsírral kikenjük,...

Krumplis lepény Recept - Mindmegette.hu - Receptek

Hozzávalók négy személyre: 1/2 kiló száraz fehér bab, 1 fej vöröshagyma, egy evőkanál zsír, őrölt pirospaprika, só, kevés liszt, négy tojás. A babot fazékban, sós vízben kb. egy óra alatt puhára főzzük Az apróra vágott vöröshagymát lábasban zsíron megpirítjuk, rátesszük az őrölt pirospaprikát. A babot a főzés után kiszedjük a vízből és beleforgatjuk a paprikás hagymás alapba. Ekkor kevés lisztet szórunk rá, megkeverjük, majd a bab főzőlevéből ráöntünk egy keveset. Ezután a hagymás babot felforraljuk. Négy tojást ütünk rá, ami a forró ételben tükörtojásként sül meg A babkása fogyasztható kenyérrel, hígabban főzve nokedlival is tálalható. Bableves somogyi módra Beazonosítatlan recept Hozzávalók: 1 kg szárazbab, 1, 5 kg füstölt oldalas, fél kiló füstölt kolbász, 10 dkg zeller, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8 dkg zsír, 10 dkg liszt, 1 csomó petrezselyem, paprika, 5 dl tejföl A babot beáztatjuk egy éjjelre, a zellert szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk. Az oldalast félpuhára főzzük.

Somogyország I. (A-J)

  1. Takarékos konyha: Bocskoros krumplis lepény "Ízőrzők" Mezőtárkány
  2. Krumplis lepény Recept - Mindmegette.hu - Receptek
  3. Otp bank bankkártyák internet

Tészta

só, 100 g vaj, 1 tojás, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl tej, porcukor Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra (Légkeveréses: 170 fok, Gáztűzhely: 3-as fokozat). A muffin formába beletesszük a papírokat (mignon-papír), ha nincs, akkor kivajazzuk a formát. Egy tálban a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást, a vaníliáscukrot, a tejfölt, a cukor felét, majd a citrom kifacsart levét, a tejet és egy kézi habverővel összekeverjük a hozzávalókat. A lisztet, a maradék cukrot, sütőport, sót, és a citrom lereszelt héját egy másik tálban összekeverjük és ezután kanalanként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a f olyékony anyagokhoz, míg sima nem lesz. (ha nagyon ragacsos a tészta, akkor egy kanál tejjel hígíthatjuk) Egy kanállal a muffin-formába merjük a m asszát, de csak a forma 3/4-ig, mert különben sütés közben kifut. A sütő középső rácsán 15-20 perc alatt addig sütjük, amíg enyhén megbarnul a tetejük. Miután kivettük a sütőből, párpercnyi pihentetés után rácsra szedjük a sütiket, ezen hagyjuk kihűlni.
A lisztet kanalanként folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a f olyékony anyagokhoz (míg sima nem lesz) és a végén beletesszük a csokoládét (ha nagyon ragacsos a tészta, akkor kevés tejjel hígíthatjuk) Egy kanállal a muffin-formába merjük a masszát, de csak a forma 3/4-ig, mert különben sütés közben kifut. A sütő középső rácsán 18-20 perc alatt megsütjük Miután kivettük a sütőből, párpercnyi pihentetés után rácsraszedjük a sütiket, ezen hagyjuk kihűlni. Nagyon finom, és zamatos nassolni valót kapunk. (Napokig eláll és megfelelő módon tárolva nem szárad ki) Megjegyzés: Ha ni ncs a háztartásban muffin-sütő, akkor egy hagyományos tepsiben is egyben ki lehet sütni, majd miután kihűlt, kockára vágva, egy kevés porcukorral megszórva tálaljuk. Csokoládétorta Recept Hencséről. Kedvenc lakodalmi édesség Novák Ferencné csokoládétortája. Hozzávalók: 6 tojás, 20 deka cukor, 20 deka liszt, egy csipet szódabikarbóna. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzátesszük a cukrot, s összekeverjük a liszttel, a hat tojás sárgájával és a szódabikarbónával.

Habja: 2 tojásfehérje, 15 dkg cukorral, 1-1 kk ecettel és vízzel jólkikeverve. A kisült tésztát a habba belehempergetjük. Babgulyás 1. Recept Babócsáról A babgulyás elkészítésének módja a következő: a kellő mennyiségű tarkababot beáztatjuk, s puhára főzzük. Közben sertéshúsból pörköltet készítünk, és e kettőt összeöntjük Igény szerint hagymát, fokhagymát, csípős paprikát, babérlevelet teszünk hozzá, és vékony rántás is kerül rá. Jövőre (2004) bab parádét rendez a falu! Babgulyás 2. Recept Heresznyéről Gyakori étek a babgulyás a heresznyei asztalokon. Elkészítési módja: fél kiló tarkababot és egy kiló sertéshúst külön-külön megfőzünk, az utóbbit úgy, mintha pörköltnek készítenénk. Összeöntjük, és hagymát, fokhagymát, csípős paprikát, babérlevelet teszünk hozzá. A babgulyás mellé jólesik a sörkifli (Lásd ott) Babgulyás 3. Beazonosítatlan somogyi recept Hozzávalók: 50 dkg sertés apróhús, 50 dkg bab, 1 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 2evőkanál zsír, 1 gerezd fokhagyma, 2 l víz, só, fűszerpaprika Előkészítés: a babot előző este beáztatjuk, a hagymát apróra, a fokhagymát finomra vágjuk.

füstölt szalonna, 1 paradicsom, 1 tv-paprika, 1 csípős paprika, 2 cseresznye paprika, 3 gerezd fokhagyma, só, 3 evőkanál dusnoki fűszerpaprika. A körethez:. Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 4 tojás, másfél evőkanál só, 1 teáskanál őrölt... felforrt, vizes kézzel beleformázzuk a gombócokat. Bocskoros krumplis lepény. Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 20 dkg sertészsír, fél csomag sütőpor, 2 db tojás, só, kb. 1 dl tej. A tetejére: 1 kg burgonya,... Köleskása prósza kormin szőlővel. Hozzávalók: 2, 5 dl köles, 5 dl tej, 4 tojás, 3 púpos evőkanál cukor, csipetnyi só, 1 púpos evőkanál sertészsír. Közben a lisztet egy teáskanál sóval, egy evőkanál zsírral és kevés vízzel tésztává keverjük.... Vaníliás kifli. Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő,... A lángos tésztája a hűtőszekrényben két napig is eltartható, nem kötelező az összeset... amiből vizes kézzel formáljuk a gombócokat a gulyásba.

Evőkanállal forró olajba szaggatjuk Burgonyás linzer Recept Szőkedencsről Egyszerű, mégis különleges édesség a burgonyás linzer. A régi szőkedencsiek gyakran készítették, a családiünnepeken sokan ma is nagyon kedvelik. Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg cukor, 20 dkg zsír, 1 csomag sütőpor, 4 tojássárgája Mindezt összegyúrjuk. Ezután a cipót két részre osztjuk A töltelékhez 40 dkg krumplit megfőzünk, és finomra áttörjük, majd 30 dkg cukrot, 15 deka diót, egy kevés kakaót, fél deci rumot és négy tojás kemény habját keverünk hozzá óvatosan. A linzertészta egyik felét a sütőbe simítjuk, majd ráhalmozzuk a tölteléket, és a linzer másik felével beborítjuk. Közepes lángon sárgára sütjük, ha kihűlt, kockákra szeleteljük A tetejét porcukorral díszítjük, de tehetünk rá csoki vagy cukormázat is. "Busásan" töltött paprika fűszeres bundában snidlinges sajtmártással Beazonosítatlan recept A busát letisztítva filézve ledaráljuk. Hozzáadjuk az előfőzött rizst, tojást, ízlés szerint apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, petrezselyemzölddel törött borssal, sóval ízesítjü paprikákba töltjük, majd lisztbe, tojásba és durvára őrölt borsos zsemlemorzsába forgatjuk.