Miért Sír A Baba / Sír A Baba, Sír! - Bálint Xénia Pszichológus

Csak ne feledd, hogy el fog múlni. Ha a baba lázas, hány, fogy, sápadt, hasmenése és puffadt hasa van, vagy vér jelenlétét mutatja a székletében, és tartósan sír, sürgősen értesítsd orvosodat. Forrás:
  1. Au rhum
  2. Movie
  3. Miért sír a baba? – 12 ok

Au rhum

Ha a szülő ideges, mert a gyerek bömböl, akkor nem képes kisugározni a szükséges nyugalmat, hanem csak szorongást és aggodalmat. Ez pedig átragad a gyerekre is. A szülőknek egyébként nemcsak az ordítás jelent stresszt, hanem a környezet, a nagyszülők, a szomszédok, a barátok reakciója is. Ők ugyanis hajlamosak egész sereg jó tanáccsal árasztani el a szerencsétlen fiatal párt. Ha ezek a tanácsok kezdenek idegesítővé válni, akkor a szülő jól teszi, ha előáll valamilyen elfogadható magyarázattal, például azt mondja, a gyerek azért sír, mert oltást kapott, jön a foga, fáj a hasa stb. Ez megkíméli a szülőt a megjegyzésektől. Bevált módszer a nyugtalan gyereket bevonni az anya saját tevékenységeibe A síró gyerek menekülési reflexeket vált ki. Az anyák persze nem hagyhatják ott a babát, de némi nyugalmat találhatnak, ha mondjuk füldugót használnak. Az anya is csak ember, neki is védelmeznie kell a saját szervezetét. Már csak azért is, mert csak akkor tudja megnyugtatni a gyereket, ha ő maga is nyugodt.

Movie

miért sír a baba au rhum

A legelső és legfontosabb teendő, hogy a gyerekorvos kizárja a szervi elváltozásokat. Ha bebizonyosodik, hogy a gyerek egészséges, akkor megfelelő terapeuta segítségével lehet felderíteni az egyéb okokat. Nagyon gyakran például az a magyarázat, hogy a babának korai regulációs zavarai vannak, azaz problémát okoz számára a fejlődési feladatok teljesítése. Amit könnyen el tudunk képzelni, ha végiggondoljuk, milyen sokféle dolgot kell megtanulnia egy gyereknek élete első éve alatt, hogy letegye a "babaérettségit". Sok szülő könnyebben meg tudja vigasztalni és nyugtatni síró gyerekét, ha elképzeli a következőket. A kisbaba gyomor- és bélrendszere még nem érett kellőképpen, vagyis az emésztés problémát jelenthet. Az immunrendszer éjjel-nappal működik, és fel kell dolgoznia számtalan olyan külső hatást, amelytől az anyaméhben védve volt. A baba életében először tapasztalja meg a hideget és a meleget, az éhséget és a szomjúságot, a fényt, a zajt, a szagokat. A felnőtt már megtanulta, hogy megfelelően reagáljon, hogy szokásainak megfelelően egyen és igyon, hogy aludni menjen, ha álmos, mielőtt mindezek a kihívások túlságosan igénybe vennék.

Miért sír a baba? – 12 ok

De szintén stresszt válthatnak ki a vizsgálati eredmények vagy az anyagi gondok. A baba által átélt korai kellemetlen tapasztalatok közé tartozik a nehéz szülés is. A nem tervezett császármetszés vagy a különösen elhúzódó vajúdás nemcsak az anyában hagy hátra fájdalmas emlékeket. A babánál ezek a benyomások az úgynevezett testemlékezetben tárolódnak, nem pedig, ahogyan a felnőtteknél, képek formájában. Megint más szülőknek azt kell elfogadniuk, hogy a gyereküknek már néhány napos korában megvan a maga sajátos jellege, karaktere. Nem minden újszülött tartozik az édes kis flegmatikusok közé, akik idejük nagy részét maguk elé bambulással töltik. Az aktív, mindig éber szülőknek általában hasonló élő energiabombát hoz a gólya, akiknek kezdetben nehezükre esik a sok különféle inger feldolgozása. A folyton síró babák gyakran nagyon élénk, éber teremtések, akiknél a szülőknek az a feladat jutott, hogy gyereküket segítsék annak fejlődésében. A különösen nyugtalan bébik szüleinek meg kell tanulniuk, hogy a babának rendkívül sok napközbeni alvásra és nyugalomra van szüksége.

  • Mit vegyek ma fel youtube
  • Miért sír a baba 1
  • Állás | GRUBER Travel
  • Lentulo fogászat kőszeg
  • Rózsaszín, motoros női dzsekik és kabátok | 30 darab - GLAMI.hu
  • Miért sír a baba video
  • Miért sír a baba et les
  • 40 hetes kismamák hogy vagytok 2017
  • Mozgó névnapi képeslapok
  • Miért sír a baba youtube
  • Miért sír a baba
  • Most miért sír a baba? Tanácsok kezdő szülőknek - Blikk