Május Havi Időjárás Előrejelzés – Héviz Időjárás Előrejelzés 30 Nap

Gépeljen be legalább három karaktert az automatikus kitöltés elindításához. Ha nem indít keresést, a közelmúltban keresett helyszínek kerülnek megjelenítésre. Az első lehetőség automatikusan kiválasztásra kerül. A kijelölés megváltoztatásához használja a fel és le nyilakat. A kijelölés törléséhez nyomja meg az Escape-et. Város vagy irányítószám kereséserecentsÖnnek nincsenek legutóbbi helyei0:49 CEST időpontbanNaptár hónapválasztóNaptári évválasztóVasHKSzeCsütPSzoK 11 | NappalHelyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 20°C. Szelek É és változékordmagas--Átlag magas17°Napkelte6:56Napny. 18:03K 11 | ÉjjelHelyenként felhős. A legalacsonyabb hőmérséklet 11°C. Szelek ÉK és változékordalacsony--Átlag alacsony8°Holdnyugta8:32

  1. Szeged
  2. Brecen

Szeged

A legbőségesebb kárpótlást mégis Aradon nyújtotta a természet a forró és száraz nyári hónapokért, szeptemberben ugyanis 176 mm-nél is több eső esett. A Maros-parti városban a sokéves szeptemberi átlagmennyiség 41, 6 mm. Erdély délkeleti csücske viszonylag kevés esőt kapott az első őszi hónapban. Az ANM adatai szerint Sepsiszentgyörgyön és Brassóban is 51-75 mm volt a csapadék mennyisége, míg a sokéves átlag 47, 6, illetve 45, 8 mm. Erdélyben Biharfüred és környéke kapta a legtöbb esőt szeptemberben, 350 mm körüli mennyiséget. Ez nem meglepő, elvégre a bihari hegyi üdülőhely az ország legcsapadékosabb pontja. Magyarországon az idei volt a kilencedik legcsapadékosabb szeptember 1901 óta, 98, 3 mm-es országos átlagmennyiséggel, ami 60 százalékkal haladja meg az elmúlt 120 év átlagát. A délkeleti és az északkeleti országrészben, vagyis a magyar-román határ térségében még több volt az eső, 250-300 százalékkal volt több a csapadék a sokéves átlagnál. Az Alföld egyes részein az idei volt a legcsapadékosabb szeptember azóta, hogy meteorológiai méréseket végeznek Magyarországon.

május havi időjárás előrejelzés 30 napos
Jégeső és extrém magas hőmérséklet is várható. Májusi eső aranyat ér A száraz téli hónapok után az április végre kitett magáért, hisz "hozta a kötelezőt", vagyis az ország nagy részén annyi eső esett, amennyi megfelel a sokévi átlagnak. A hónap során igen változékony időben volt részünk, hisz a télies hideg éppúgy része volt az időjárásnak, mint a kora nyáriasan meleg idő. Vajon a folytatás is hasonló lesz? A klimatikus adatokat elnézve ez nagyon valószínű, hisz a hőmérsékleti szélsőségek tág határok közt alakulnak májusban is, a hónap legmagasabb hőmérsékletét 1896. május 28-n mérték Kaposváron, ott akkor 36. 0°C-ot mutatott a hőmérő. A hónap legalacsonyabb hőmérsékletét, -6. 4°C-ot pedig 2007. május 2-án regisztrálták, Zabaron. Hőmérsékleti klimatikus adatok Csapadékosságát tekintve pedig nem véletlenül született a címben is idézett mondás, hisz a májusi nagyobb csapadék éppen jókor érkezik a vetésekre, javítva a növények növekedési, életben maradási esélyét. A havi csapadékösszeget tekintve a tavaszi hónapok közt ebben az időszakban a legmagasabb az országosan lehulló csapadék mennyisége, ám nem ez a legcsapadékosabb hónap hazánkban, arra várnunk kell még egy kicsit.

Egyes vidékeken az ebben az időszakban megszokottnak számító mennyiségnél háromszor több eső esett. Szokatlanul esős volt a szeptember, Erdély több vidékén a sokéves átlagot messze meghaladó mennyiségű csapadék hullott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) csapadéktérképe szerint Csíkszeredában 76 és 100 mm közti mennyiségű esett az első őszi hónapban, ami a hozzávetőleg duplája az ilyenkor megszokott mennyiségnek (39, 8 mm). Hasonló volt a helyzet Marosvásárhelyen és környékén, ahol a sokéves szeptemberi átlag 40 mm. Múlt hónapban ennek kb. a kétszerese öntözte a földet, a 76-100 mm-es intervallumban volt a csapadék mennyisége. A Partiumban és a Bánságban még esősebb volt az időjárás. Nagyváradon alig volt olyan nap szeptemberben, hogy ne esett volna, aminek az eredménye 126-150 mm csapadék lett. Ez minimum háromszorosa a sokéves, 39, 9 mm-es átlagnak. Szatmárnémetiben valamivel kevesebb a sokéves szeptemberi átlag, mint Nagyváradon, 36, 6 mm, idén azonban ott is a 126-150 mm-es sávban volt a csapadékmennyiség.

  1. Fábry kornél atya wikipedia 2020
  2. Május havi időjárás előrejelzés brecen
  3. Skoda fabia 2 ablaktörlő lapát méret
  4. Május havi időjárás előrejelzés szeged
  5. Tarjáni tóth ina.fr
  6. Nem nagy durranás? Dehogynem! Lövésznap a Nagyerdőn - Cívishír.hu
  7. A csodadoktor 2. évad 89. rész - nézd online
  8. Szőlőfajták- #58 Bozsik Gazda Podcast Bozsik Gazda podcast
  9. Maffia túlélő játszma videa
  10. Kültéri fagyálló csúszásmentes járólap obi
  11. Május havi időjárás előrejelzés isaszeg

Brecen

május havi időjárás előrejelzés isaszeg

A Brit-szigetek térségében örvénylő ciklon előtt Afrika felől igen meleg levegő érkezik Dél- és Közép-Európa térségébe A hónap utolsó napján hidegfront érkezhet, de ez legfeljebb a forróságot tudja majd mérsékelni, nagy valószínűséggel nyári idővel indul a június. Összefoglalva: nagy valószínűséggel a szokásos, "átlagos" május vár tehát ránk szeszélyes, változékony, de csapadékos időjárásával. Nem maradnak el 11-12-e körül a fagyosszentek, igaz, az előrejelzések alapján komoly fagytól nem kell tartanunk (a lágyszárúak szabadföldi ültetésével azonban érdemes még várni). A hónap második hetétől eltekintve csapadékban is bőven lesz részünk, amit elsősorban záporok, zivatarok adnak majd, emiatt szeszélyes lesz mind a területi, mind pedig az időbeli eloszlásuk. A hónap második felében a nyárias időben viszont hevesebb zivatarokra, felhőszakadásra is készülhetünk. A hónap utolsó napjaiban extrém meleg idő valószínű, akár hőmérsékleti rekordok is megdőlhetnek majd ekkor. (Megjegyzés: A térképeken, a meteorológiában szokásos módon, a magas nyomású területek (anticiklonok) középpontját "M", az alacsony nyomású rendszerek (ciklonok) középpontját pedig "A" betű jelöli.

május havi időjárás előrejelzés eger
A havi csapadékösszeg országos átlaga májusban 61 mm. Nem egyenletes a csapadék területi eloszlása, ebben a hónapban az Alföld északkeleti vidékei a legszárazabbak, a legtöbb csapadék pedig a Dunántúl nyugati és déli részén szokott esni. Csapadék klimatikus adatok És akkor nézzük, mit mutatnak az előrejelzések! Bízhatunk-e további kiadós csapadékban? Május 1-8: Május első vasárnapján (anyák napja) és a következő héten komolyabb változást hozó időjárási front nem éri el térségünket, folytatódik a kellemes hőmérsékletű tavaszi, sőt a hét közepén már inkább kora nyarat idéző hőmérsékletű idő. A csúcshőmérséklet ekkor néhol elérheti a 24, 25 fokot is. Sok, de korántsem zavartalan napsütésben lesz részünk, hisz labilis levegő lesz felettünk, ami kedvező alkalmat teremt záporok, zivatarok kialakulásához. Országos, kiadós esőre tehát ekkor nem számíthatunk, lokálisan viszont akár nagyobb mennyiség is eshet. A hét első felében kisebb, utána nagyobb lesz a csapadék valószínűsége. Az Atlanti-óceán felett húzódó magasnyomású öv lezárja a zónális áramlást, a helyi hatások alakítják időjárásunkat Május 9-15: A hét első napjaiban még hosszabb napos időszakokra számíthatunk, csapadék csak elvétve fordulhat elő, ismét melegszik az idő.
A klímagrafikonokon megjelenő információ az OMSz adatainak feldolgozásával készült. Az előrejelzést a francia oldalon elérhető CFS amerikai, hosszú távú előrejelzési modell prognózisára alapoztuk. Az ilyen távra szóló előrejelzések jelentős bizonytalanságot hordoznak magukban, kísérleti jellegűek, a modell készítői szerint napra, órára szóló, pontos előrejelzésre nem alkalmasak, ám az időjárási tendenciákat mégis jól előre jelezhetik. )
  1. Kálmán imre utca 15
  2. Fehér kenyér kalóriatartalma
  3. Viking sigyn tulajdonosa
  4. Farkas erdő tetoválás eltávolítás
  5. Xiaomi home magyar
  6. Shakes and fidget szerencse érme
  7. Karácsonyi lidércnyomás online poker
  8. Netflix hungary sorozatok teljes film
  9. Vezess óvatosan szükségem van rád kulcstartó
  10. Faházak építése nyíregyháza eladó
  11. Ariana grande könyv
  12. Toyota budaörs szervíz