Lévay József Református Gimnázium Tanárok

A könyvtár nyitva tartása: hétfőtől – csütörtökig pénteken: 9-1530 9-1230 (ebédidő: 1230-13-ig. ) A nyitva tartás ideje alatt helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt van lehetőség. A könyvtári tagság egy tanévre szól. Tanév végén a könyvtári könyveket vissza kell szolgáltatni. Egy olvasó egyszerre 6 kötet könyvet kölcsönözhet a könyvtárból. A kölcsönzési határidő általában 3-4 hét. A kézikönyvtári könyvek, folyóiratok és az AV. anyagok nem kölcsönözhetők. A kézikönyvtári műveket és más nem kölcsönözhető dokumentumokat csak az olvasóteremben lehet használni. A kölcsönzésre szánt műveket a könyvtáros-tanár írja be a kölcsönzési nyilvántartásba. A kölcsönzött könyveket óvni kell a károsodástól. Az elveszett vagy erősen megrongált dokumentumot az olvasó köteles egy kifogástalan példánnyal pótolni vagy pénzzel megtéríteni. A pótlás csak ugyanaz a dokumentum lehet. A pénzbeli térítés az elveszett dokumentum kétszeres ára, minimum 1000Ft. Az iskolából távozó tanulónak tanulói jogviszonya nem szüntethető meg, amíg könyvtári tartozása van.
  1. Béremelése
  2. Lónyai utcai református gimnázium
  3. Oltása

Béremelése

  1. Faforg kft környe használtautó
  2. ÚJ renault MaSter ÚJ renault MaSter drive the change - PDF Free Download
  3. Ausztria november 1
  4. Rtl klub tv mai műsora 3
  5. Dr kulcsár andrea debrecen eye
  6. Kötelező biztosítás kötés
  7. Charles perrault csizmás kandúr
  8. Lévay józsef református gimnázium tanárok oltása
  9. Lévay józsef református gimnázium tanárok gyöngye
  10. Lévay józsef református gimnázium tanárok fizetése

Térítési díjak befizetése, visszafizetésére vonatkozó rendelkezések o A gimnáziumban nincs tandíj. o A kollégiumi tanulók étkezési díjat fizetnek, amit az iskola pénztárában fizethetnek be. o A helyi, ill. bejáró diákok menzát rendelhetnek, amit a szülők banki átutalással, valamint a diákok az iskola pénztárában a menza befizetésekre meghirdetett befizetési napokon fizethetnek be. o Mindkét esetben, hiányzás, vagy lemondás esetén a következő havi étkezési díjból kerül levonásra a megnevezett indok miatti túlfizetés. o A tanuló által megrendelt tankönyveket a tankönyvrendelés szabályzatában leírtak szerint lehet kifizetni. Tanuló által előállított termék, dolog, alkotás jogdíjaival kapcsolatosan során. Tanuló által előállított termék, dolog, alkotás nem keletkezik a gimnázium oktató nevelői munkája A napközis, tanulószobai és az iskolaotthonos foglalkozásokra való felvétel iránti kérelmek, továbbá a kollégiumi, externátusi elhelyezés iránti kérelem elbírálásának elvei: o A kollégiumba felvételt nyerhetnek azok a diákok, akiknek középiskolai, gimnáziumi tanulói jogviszonyuk van, a felvételi eljárásban lelkipásztori ajánlással bírnak, és állandó lakóhelyük nem Miskolcon található.

Lónyai utcai református gimnázium

- Ne hagyj gyúlékony anyagot vagy szemetet éjszakára az épületeinken kívül, sem pedig olyan őrizetlen helyen, ahol meggyújthatják! - Ne tárolj semmilyen gyúlékony anyagot elektromos eszközön, melegítőn vagy radiátoron! Ne használj az iskolában és a kollégiumban (úgynevezett háztartási) elosztókat mert zárlatot és/vagy elektromos tüzet okozhatnak! - Mielőtt távozol a helyiségből, áramtalaníts minden használaton kívüli elektromos berendezést! - Tartsd szabadon a lépcső környéki és alatti területet! - Akadályozd meg a veszélyek és kockázatok kialakulását és aktívan járulj hozzá a tűzvédelmi előírások betartásához! Vészkijáratok: - A vészkijáratokat minden esetben jól láthatóan jelölik. - A vészkijáratok eltorlaszolása életveszélyes, bármilyen méretű tárgy elhelyezése a vészkijáratok előtt vagy mögött TILOS! - Minden vészkijáratnak szabadon járhatónak kell lennie, ne legyenek bezárva vagy kitámasztva. - Minden menekülési útvonalat (folyosókat) tarts szabadon! - Biztosítsd a vészkijárati kapuk akadálytalan használatát!

A diákkörök A diákkör létrehozását minimum 10 fő tanuló kezdeményezheti. Az iskolában csak tantárgyi, kulturális, sport és szakmai diákkörök alakíthatók. A diákkört pedagógus vagy az igazgató megbízottja irányíthatja, vezeti. A diákkör létrehozása esetén az iskola biztosítja a működésének feltételeit. Az iskolai diákpresbitérium 1. A tanulók és tanulóközösségek érdekeinek képviseletére, a tanulók tanórán kívüli, szabadidős tevékenységének segítésére az iskolában diákpresbitérium működik. Az iskolai diákpresbitérium az osztályokban megválasztott presbiterekből áll, osztályonként 1 fő, az osztályban megválasztott presbiterek egyike. A másik presbiter osztályszinten látja el az adódó feladatokat. A diákpresbitérium tevékenységét az iskola igazgatója által megbízott nevelő segíti. Az iskolai diákpresbitérium képviseletét az iskolai diákpresbitériumot segítő nevelő látja el a presbiterekből megválasztott diákpresbiter elnökkel együtt. A diákpresbitériumot megillető javaslattételi, véleményezési és egyetértési jog gyakorlása előtt a diákpresbitériumot segítő nevelőnek ki kell kérnie a presbitérium véleményét.

Oltása

lévay józsef református gimnázium tanárok értékelése

Osztályfőnök hiányzása esetén a feladatot a pótosztályfőnök köteles ellátni. Ha a pótosztályfőnök is hiányzik, akkor ezt a pótosztályfőnök köteles jelezni a nevelési igazgatóhelyettesnek. 8. Igazolatlan óra esetén a tanuló az első alkalommal osztályfőnöki figyelmeztetésben, második alkalommal (vagy 3 tanóra elérése esetén – amely óraszámot elérhet már az első alkalommal is) osztályfőnöki megrovásban, harmadik alkalommal (vagy 10 tanóra elérése esetén) igazgatói megrovásban részesül. Az első igazolatlan óra után a szülőt az osztályfőnök levélben értesíti. Ha a tanuló iskolaköteles, és az igazolatlan hiányzása eléri a törvényben előírt 10 tanórát, az osztályfőnök köteles a hatóságnak a szükséges bejelentést megtenni. 10. A nem tanköteles tanuló tanulói jogviszonya 30 igazolatlan óra esetén megszűnik, erről a szülőt/gondviselőt levélben értesíteni kell. 13 A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon Házirendje 11. A hiányzások nagy száma a tanulók osztályozhatóságát félévkor vagy év végén meghiúsíthatja.

Nekem épen kapóra jött a miskolci ref. gymnasiumban a magyar és latin irodalom tanszékére a pályázat kihirdetése. Rögtön benyújtottam kérvényemet. Jó emlékezetben álltam előttük. Egyhangulag megválasztottak. Visszakerültem a közélet zűrzavaraiból oda, ahová mindig vágyakoztam. 1852 szeptembertől 1865 szeptemberig maradtam a tanári pályán. Le kell számítani ebből azt a kevés időt, melyet az 1860-61-ik évi alkotmányos rövid interregnum alatt Borsodvármegye első aljegyzői hivatalában töltöttem. Az egyházi tanács betöltetlenül hagyta az én tanári helyemet addig, míg a politikai viszonyok balra dőltek s én visszatérhettem elhagyott tanári székembe. Én a latin és magyar irodalom tanára voltam, de azért egy időben alsóbb osztályokban a német nyelv, a felsőbbekben az aesthetika előadása is az én körömbe utasíttatott. Tanulva tanítottam, iparkodtam a fiúk becsvágyát felébreszteni, bennök a hazafias érzelmeket éleszteni és ápolni. A tanítás az osztrák "Entwurf" értelmében nem a régi osztályrendszer, hanem a szakrendszer szerint történt.
lévay józsef református gimnázium tanárok helyzete 2022

Matematika-kémia-számítástechnika szakos középiskolai tanár Matematika-fizika szakos középiskolai tanár Számítástechnika szakos középiskolai tanár Angol nyelv és irodalom szakos tanár Református vallástanár Matematika-fizika szakos tanár Matematika-fizika 20. Kémia-fizika szakos középiskolai tanár 21. Középiskolai testnevelő tanár 22. Angol szakos nyelvtanár Német szakos nyelvtanár Biológia-angol nyelv és bölcsész és tanár Angol-német 14. 18. 23. irodalom szakos Egyetem 24. Angol szakos nyelvtanár Angol 25.