Sokáig Eltartható Karácsonyi Sütemények — Stollen - Az Aszalt Gyümölcsös Karácsonyi Kalács | Magosbolt.Hu

80 percet sütjük. Ha erösen barnulni kezd a sütés közben, letakarjuk pergamen papírral. Ha készen van, még forrón megkenjük mindenhol a felolvasztott vajjal és sürün megszórjuk a porcukorral. A kihült Stollent alufóliába betekrjük és 4 hétig pihentetjük hüvös helyen (kamrában), hogy az ízek összeérjenek. Ez a recept, egy drezdai pékmestertöl származik. Havas háztető Hozzávalók, elkészítés: Stollen 32 dkg liszt, 12, 5 dkg vaj, 42 g friss élesztő, 3/4 csésze cukor, 3/4 csésze tej, 1 tk só, 1/2 tk őrölt fahéj, 2 tojás, 1/2 - 1/2 csésze finomra vágott cukrozott citromhéj és narancshéj, 1/2 csésze mazsola, 1/2 csésze vagdalt dió. Bevonat: 2 ek vaj, 2 csésze prcukor, 2 ek víz. Az élesztőt kicsi langyos vízben és 2 tk cukorral elkeverem és langyos helyre teszem. A tejet felmekegítem és felolvasztom benne a vajat, majd hűlni hagyom, míg langyos nem lesz. A lisztet, a maradék cukrot és a fűszereket egy tálba teszem. Hozzáadom az élesztőt, a tejet és a tojásokat, tésztává keverem, majd kelni hagyom, míg duplájára nem nő.

  1. Szofika a konyhában...: Christmas
  2. És finom ételek
  3. Sütés nélkül
  4. Receptek
  5. Recept
  6. Kata konyhája

Szofika a konyhában...: Christmas

Egyet tálra teszünk belôle. A közepére valókat összegyúrjuk, és a tésztára, hosszában félhenger alakban ráfektetjük. A krémhez valókból, a margarin kivételével, kevergetve sűrű krémet fôzünk. Amikor már csak langyos, a margarint is belekeverjük. Ezt a krémet nedves késsel, háromszöget alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Így lesz olyan a formája, mint a háztetô. Hűtôszekrényben dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat kevergetve simára fôzzük, a tészta tetejét ezzel bevonjuk, és mielôtt teljesen megszilárdulna kókuszreszelékkel is meghintjük. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük.

És finom ételek

  • Így lesz tökéletes a karácsonyi sütemény - Zöldsaláta
  • Sokáig eltartható karácsonyi sütemények receptek
  • Lusta asszony rétes recept

Sütés nélkül

A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlét, a tojást, és belegyúrjuk a vajat. Fél órát hideg helyen pihentetjük. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a felső részeknek szánt darabok tetejét megkenjük az eltett tojásfehérjével és megszórjuk vágott dióval. Gyorsan kisülnek. Ha kihűltek lekvárral összeragasztjuk és porcukorral megszórjuk.

Receptek

Recept

Sütés előtt kb. 10-15 perccel elég, ha kivesszük, fél óra múlva kész a friss, ropogós nzerhez, illetve hidegen – sütés nélkül készült – sütikhez/krémekhez mindig porcukrot használjunk! Az omlós tésztáknál (pl. linzer) mindig hideg alapanyagokkal dolgozzunk! Igazi finom házi karamell és bármilyen más szirup- is csak kristálycukorból készíthető. A cukorpótlók nem karamellizálhatók. Kakaós csigánál nem folyik ki a töltelék, ha a tésztát megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, erre kerül a cukros kakaó, majd ezt alaposan lespricceljük vízzel. A töltelékbe vagy díszítésre szánt diót érdemes megpörkölni, mert sokkal finomabb íze van. A fel nem használt egész vagy darált diót tartsuk fagyasztóban, így sokáig eltartható. Nem avasodik meg. Díszítésként a porcukrot csak akkor szórjuk a tésztára, ha már kihűlt, mert különben rá szárad ki, illetve tovább friss marad a bejgli, ha a töltelékbe reszelünk egy fél almá féle süteményt le lehet fagyasztani (élvezeti értékéből nem veszít, állaga nem romlik), így előre tudunk dolgozni karácsonyra, egy csomó időt megspórolva.

Kata konyhája

Sárga tetejű diós sütemény Gyerekkoromtól kezdve kedvencem ez a sütemény. Egyszerű elkészíteni és mindenki szereti a családban, gyakran sütjük. Erre is van biztosan többféle recept (ami a hozzávalók arányát illeti), de mi ezt szoktuk elkészíteni – édesanyám receptje alapján. Próbáljátok ki, a torkos szájúak nem fognak csalódni benne. Részletek Diós stangli A diós stangli az egyik legegyszerűbb és legfinomabb karácsonyi édesség. Anyukám készítette évtizedek óta. Kiskoromtól az első számú kedvencem. Érdemes karácsony előtt pár nappal elkészíteni, ezután sokáig eltartható. A diós stanglit sütni nem kell, csak szárítani. Csallóközi szoté Sokan szeretjük a pörkölteket, szaftos húsokat. A szoté is valami ilyesmi. A csallóközi szoté – eredeti recept szerint bélszínből készül – Csallóközben (Felvidéken található) termesztett, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, úgy mint: hagyma, paprika, paradicsom, gomba, a hozzá illő fűszerekkel ízesítve. Készítsétek el, kóstoljátok meg. Ajánlom szeretettel.

sokáig eltartható karácsonyi sütemények recept

Én idén is készítek mézes puszedlit, remélem szebb lesz, mint a tavalyi:) Próbáljátok ki a zserbót tortaformában is! Házi készítésű likőröket is ajándékozhatunk, az én kedvencem a tojáslikőr Ha még nincs jól bevált mézeskalács alaprecepted, akkor itt megtalálod.

Címkék » karácsony • 2019. december 22. Karácsony közeledtével talán nagyobb népszerűségnek örvendenek a diós és mákos töltelékes sütemények. Magam is igyekszem legalább ilyenkor mákos édességgel meglepni a családomat, leginkább Férjem kedvéért. Ő ugyanis rajong a mákért. Ez a pillekönnyű sütemény frissen szinte szétolvad ez ember… orkat 2019. december 20. Az egyik sokoldalúan variálható sütemény, a linzer. Karácsony alkalmával a csillag formájú, tavasszal a virág, máskor meg az egyszerű kör alakú édesség kerül az asztalra. Közepükből csábítóan kacsingat a lekvár, mely kellemes gyümölcsízt kölcsönöz ennek az ünnepi finomságnak. Sokáig eltartható, így… 2017. január 07. Isteni narancsos, csodásan omlós tészta, utánozhatatlan házi barack vagy éppen szilvalekvár. Igazi téli sütemény, mely megidézi a Karácsony szellemét. Újra és újra, ahányszor csak megsütjük. Hozzávalók (kb 30 darabhoz): 40 dkg finomliszt 1 csipet só 16 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 4… 2016. december 25. Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves Kata konyhája olvasónak!