Motor Hibakód Törlése Házilag

Meg kell vizsgálni, akkor is az autót, ha csak időszakos hibáról van szó, hiszen, ami egyszer előfordult az előfordulhat másodjára is. Azon sem szabad átlépni, hogy egy időszakos hiba előbb vagy utóbb állandó hibába megy át, mert az az alkatrész, ami rosszalkodik hamarosan végleg tönkremegy. A másik nagy hibát akkor véti a laikus, amikor úgy gondolja, hogy neki nem kell szakember, majd ő megoldja. Kiolvassa a hibát az emberünk, kap egy hibakódot és hozzá egy leírást. Ezek alapján úgy gondolja, hogy kicseréli azt az alkatrészt, amit a hibakód olvasó írt és majd megjavul az autó. Az esetek elég nagy hányadában ez a módszer nem jön be. Tévhit, hogy a vezérlő egység megmondja, hogy melyik alkatrészt cseréljük ki. A vezérlő egységek villamos jeleket vizsgálnak és ha olyan értéket kapnak, ami eltér a beprogramozott normális értéktől, akkor hibát jeleznek. De egy villamos jel mennyisége és minősége sok mindenen múlik. Hibás jelet okozhat egy rossz csatlakozó, szakadt, vagy zárlatos vezeték. Mechanikai hiba, vagy egy másik villamos alkatrész meghibásodása is beírhat olyan hibát amelynek látszólag köze sincs a valódi hibához.

Renault Dacia Hibakód Törlése Házilag – Ford

  1. Versek a fiatalságról
  2. Kolorcity - Előadó-művészet - Szinvavölgyi Néptáncegyüttes
  3. Motor hibakód törlése házilag videózáshoz
  4. Nissan hibakódolvasás

Hibajelzés eltüntetése gyorsan házilag

motor hibakód törlése házilag 💎 - youtube

💎 - youtube

A legtöbb szerelő nem végez diagnosztikát, hanem csak alkatrészt cserél. Kiolvassa a hibakódot és alkatrészt cserél. Majd mikor nem javul meg az autó, másik alkatrészt cserél. Ez az ügyfelek lehúzásához vezet. Ami lehet, hogy nem szándékos, hanem inkább a szakértelem hiánya és a lustaság kombinációja okozza. Tévhit, hogy a diagnosztikához elég egy hibakód olvasó. Ezen kívül szükség van legalább egy pontos megbízható multiméterre, oszcilloszkópra, különböző nyomásmérőkre (kompressziómérő, üzemanyag nyomás mérő, olajnyomás mérő, turbó feltöltő mérő, vákuummérő), esetlegesen függvénygenerátorra. Speciális szerszámokra és mérőeszközökre, melyekkel mechanikai méréseket és beállításokat végezhetünk. Nem utolsó sorban szükség van kapcsolási rajzra, szerviz dokumentációra is, hogy tudjuk milyen értéket is kell mérni egy adott szenzoron. És persze kell kitartás és szaktudás is.

Recept

Előfordul, hogy üzem közben kell mérniGaléria: Diagnosztikai készlet Nehezebb ügy az üzem közbeni mérés, feldugott csatlakozóval. Egy korszerű csatlakozó manapság hátulról is szigetelt, így aztán nem lehet csak úgy benyomorgatni a multiméter mérőzsinórját. Ha tönkretesszük a szigetelést, azzal időzített bombát készítünk, mivel a behatoló nedvesség előbb-utóbb tönkreteszi a csatlakozást. A gombostű profi változata szigetelt, hosszú és hegyes, és nyilván banándugóban végződik. Végső esetben szabad csak átszúrni a szigeteléstGaléria: Diagnosztikai készlet Ha minden kötél szakad, és nem lehet hozzáférni a csatlakozóhoz, csak a vezetékhez, nem marad más, mint a szúrás. Ezt csak legvégső esetben illik elővenni, ha tényleg nincs más megoldás, mert bármilyen apró a szúrt lyuk a kábelen, itt is hosszú távon igen ronda hibalehetőséget hozunk létre. Ha a sodrott rézhuzalba bejut a víz, undorító, fekete, rosszul vezető madzaggá tud válni, és az ilyen hibákat aztán három diagnosztikai kofferrel is nehéz megtalálni.