Nyári Gumi Ár

A gumiabroncsok gyártásához használt különféle természetes gumik árai majdnem 50 százalékkal ugrottak a szingapúri árupiaci tőzsdén, amely a legjelentősebb kereskedelmi fórum, mivel a három legnagyobb ázsiai termelő üzleteit kötik itt. 2020 így két rekordot is hozott: április elsejére tízéves mélypontra zuhant a termék ára, míg november közepére rég látott magasságba emelkedett. A gumi határidős ügyletek kedden már 1, 51 dolláros szint felett mozogtak, szemben az április 1-jei 1, 03 dollávés árucikk reagált ilyen érzékenyen a koronavírus-járvány következményeire, mint a kaucsukgumi. Az árak csökkentek, amikor az autógyárak leálltak a világjárvány és a kijárási tilalmak első napjaiban, az újraindulás viszont megnövelte a gumiabroncsok gyártásához használt anyag iránti keresletet. Az olajár csökkenése a szintetikus kaucsuk árát is bedöntötte, ez a kőolajipari melléktermék részleges helyettesítője a természetes fajtának - mondta Ann Sun, az ICIS vezető elemzője a WSJ-nek az árváltozásról.

Ar portal

Ha pedig az ellátási zavarok fennmaradnak, a járványhelyzet miatt még többen használják az autóikat, akkor jöhet egy jelentősebb emelkedés. Drágul a járványügyi védekezésA gumikesztyűk is jóval megdrágulhatnak. Az orvosi kesztyűk értékesítése 7 százalékkal nőtt még az augusztusi óta tartó három hónapban - mondta a malajziai Top Glove Corp. Bhd., amely a világ legnagyobb kesztyűgyártója. A szintetikus kaucsukból készült nitril kesztyűk értékesítése 31 százalékkal nőtt, és az emelkedő alapanyagköltségek arra késztették a társaságot, hogy emelje eladási árait. A Phatthalung Paratex Co Ltd. dél-thaiföldi latexgyára a nap 16 órájában, a hét minden napján működik, és havonta kétszer annyi gumit termel, mint a világjárvány előtt. Még mindig nem tudta tartani a kesztyűkészítők igényeit. "Jelenleg virágzik az üzletünk" - mondta Ian Shearer, a vállalat tanácsadója. Tájékoztatás A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII.

Az időjárás is betettAz autógyártás fellendülése - különösen Kínában és az Egyesült Államokban -, a gumikesztyűk pandémia miatt megugró értékesítésével párosulva, segítette a gumi árának visszapattanását. A nyersanyag-készleteket is megrohanták a vásárlók, mivel most a termelés nem tud lépést tartani a kereslet intenzív növekedésével. Legfőbb oka ennek, hogy az utazási korlátozások miatt a vendégmunkások nem jutottak el Thaiföldön és Malajziában az ültetvényekre, ráadásul az év végi trópusi viharok megnehezítették a gumifák csapolását, ha pedig ez még sikerül is, az elárasztott utak miatt a szállítás vált nehézkessé. "Úgy gondoljuk, hogy túl vagyunk a holtponton" - mondta Andrew Trevatt, a szingapúri székhelyű gumigyártó és -forgalmazó, a Halcyon Agri Corp. Ltd. társalapítója. A Halcyon gyárai teljes kapacitással működnek, pedig tavasszal még a termelés leállítására kényszerültek. Trevatt arra számít, hogy a gumiabroncsok piaca továbbra is bizonytalan marad. Ennek oka, hogy a nagy autóipar-felé lévő kitettségük miatt a spekulatív kereskedelem szemet vetett a nyersgumi piacára, másrészt a felpörgő abroncsgyártást visszafogják a már említett időjárási tényezők.

  • Nyári gumi ár ar caravan accessories
  • Nyári gumi ar mor
  • Alufóliában sült hal zöldségekkel - Every Day Hygge
  • Nyári gumi árak

A fejlesztések nyomán a nyári abroncsok különböző mintázatainak és típusainak száma folyamatosan növekszik. Az abroncsok széles választékában tesztjeikkel segítenek eligazodni az olyan intézetek, mint az ADAC, vagy a Stiftung Warentest. Az összehasonlító tesztek eredményein túl, figyelembe kell venni azt is, hogy mik a személyes igényeink. Az abroncsok tesztjeit olyan szempontok szerint állítják össze, mint pl. vizes és nedves úton való kezelhetőség, rugózási komfort, külső és belső zajkibocsájtás, gördülési ellenállás. Mindezek a szempontok együttesen érvényesülnek a tesztek eredményeiben. Például a jármű üzemanyag-fogyasztása szempontjából a gördülési ellenállás kiemelten fontos lehet. Más esetben előtérbe kerülhet például a kopási vagy szakadási ellenállás. Munkatársaink természetesen szakszerű tanácsadással tudnak segíteni Önnek az Ön által elvárt összes szükséges tudnivalóval, az Ön vezetési stílusának, autójának megfelelő nyári gumi kiválasztásban.

255/35 r18 nyári gumi ár

Ar glasses

nyári gumi ar bed nyári gumi ár ar caravan accessories

törvény (Bszt. ) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Még sosem volt ennyire drága a kaucsukTörténelmi magasságokba szökött fel az utóbbi néhány napban a kaucsuk ára, ami azt jelenti, hogy küszöbön áll egy újabb áremelés az autógumi rópa vezető gumiabroncs gyártója, a német Continental elnöke úgy véli, hogy ha folytatódik a kaucsuk drágulása, akkor elkerülhetetlen az autógumi árának 7-8 százalékos emelése. A kaucsuk jelenleg 5, 70 dollárba kerül kilogrammonként a nemzetközi árutőzsdéken, ami többéves csúcsot jelent. Nem elég, hogy a nyersanyag ára tavaly már eleve a duplájára nőtt az egy évvel korábbihoz képest, már az idei év eddig eltelt időszakában is 15 százalékkal emelkedett az ár. Elemzők rámutattak: ezt a növekedést az gumiabroncs gyártók nem fogják "lenyelni", miután az gumiabroncsok nyersanyagköltségének nagyjából 40 százalékát teszi ki a kaucsuk, az árra vetítve ez 12 százalék. Ez már a téligumik árát is befolyásolta, a nyárigumi árára is ki fog rrás: