Balaton Déli Part Programok 2018

Művészet- és irodalomrajongóknak, vagy csak úgy. Egry József, a Balaton festője itt alkotott, és itt is van eltemetve. Festményeinek, pasztelljeinek fő témája a Balaton, a tó változó fény- és színviszonyai. Műtermes lakóházában gazdag válogatást láthatunk fő műveiből. A ház májustól szeptemberig látogatható, hétfő kivételével naponta 10. 00 – 18. 00 óra között. Szegedy Róza háza a Balaton-felvidék egyik legismertebb építészeti emléke, népi barokk vonásokat mutató présház. Szemet gyönyörködtető, a tájba illő épület kiállításokkal, bormúzeummal, sőt borozóval. Hangulatilag, történetileg és kulturális értelemben is abszolút Badacsonyhoz tartozik, ne hagyjuk ki! A nyári időszakban minden nap várja látogatóit, 10:00-18. 00 óra között. Tapolca látnivalók A tavasbarlang és a Malom-tó. Tapolcát a vizek városaként is emlegetik, amin nem is csodálkozunk, ha sétáltunk már a hangulatos Malom-tó környékén vagy hajókáztunk a város első számú kiránduló célpontján, a tavasbarlangban, amelyet véletlenszerűen fedeztek fel, egy kútásás következtében 1905-ben.

  1. Balaton déli part szállás
  2. Városom.hu-n programok, események 2022 Október hónapban (Október 08.)

Balaton déli part szállás

Bontogatja szárnyait a Balaton-part: hétről hétre egyre több program vár benneteket a magyar tengernél. Ezek közül válogattunk nektek. Programok a Balaton északi partján ART PIKNIK: magyar mesék, magyarabszurdok beszélgetés Parti Nagy Lajossal (Balatongyörök, 2022. május 19., csütörtök) Laza, kávéházi hangulatú beszélgetések irodalomról, kultúráról, aktuális kérdésekről ismert művészekkel, ahol a közönségnek is módja van bekapcsolódni a diskurzusba. Az e heti vendég: Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas költő, drámaíró, író, szerkesztő, kritikus. SOFI BALOGH – TAGYON SOUL (Tagyon, 2022. május 20., péntek) A közkedvelt jazz-pop énekes, Sofi Balogh ezúttal soul estjét viszi el a Tagyon Birtokra. Távcső Filmklub: Macska-jaj (Keszthely, 2022. május 20., péntek) A Távcső Filmklub arra hivatott, hogy napjainkra már klasszikussá vált, illetve újabb, progresszív gyöngyszemeken keresztül vezesse be a téma iránt fogékonyakat a filmvilág rejtelmeibe. Havonta megrendezésre kerülő eseményen a Szládovics Levente – Hegedüs Ádám filmbarát zsebkritikus duó hangolja rá az aktuális alkotásra a kedves érdeklődőket, majd a vetítéseket követően lehetőséget biztosítanak a látottak közös megvitatására és a felszín alatt rejlő tartalmak és gondolatok kollektív kibeszélésére.

Gyönyörű színfoltok, komótos sétákra, romantikázásra alkalmas helyek a Balaton-parti nagyvárosban. Töreki tavak tanösvény. 9 km séta, amely bevezet a partifecskék és gyurgyalagok világába. Itt húzódik az európai madárfajok többségének vonulási útvonala is, így ősszel és tavasszal rengeteg különleges, hazánkban nem őshonos fajt figyelhettek meg. A tanösvény a 10 tóból álló halastó rendszerrel 3 óra alatt bejárható. Balatonföldvár látnivalók Kulipintyó és Kelta sétány. A Kultkikötőben a tóparti kettős platánsétányon a Balaton legszebb alléin bóklászhatunk, századelős, ma is gondosan karban tartott villaépületek között korzózhatunk. Az 1896-ban Széchenyi Imre által fürdőtelepként megalapított kisváros egy zöldellő parkba beépült villanegyed, ráadásul messze földön híres kikötőjének hangulata is. A Keltatúra nevű városi sétaösvény végigvisz Földvár látványosságain, egészen a magaspart tetejéig, ahonnan az alattad elterülő földvári part mellett hosszan bámulhatod a Tihanyi-félszigetet Zamárdi látnivalók Kőhegyi kilátó.

Gyerekkoncertek, játszóház, interaktív hangszerkiállítás és még tucatnyi más program várja az látogatókat. Pezsgős Brunch a Laposa Borteraszon (Badacsonytomaj, 2022. május 22., vasárnap) Vasárnap kicsit korábban nyit a Laposa Borterasz, ahol reggelivel várnak, melyet Laposa pezsgőkkel koronázhattok meg. A férőhelyek limitáltak, foglaljatok asztalt előre! Szeretlek Balaton! (Balatonfüred, 2022. május 22., vasárnap) A Szeretlek Balaton! egy egészségnap a Balaton partján, melynek középpontjában a víz, a természet, a lelki és testi teljesség áll. Liliomkert Piac (Káptalantóti, 2022. május 22., vasárnap) Annak, aki a Balaton-felvidéken jár, vasárnaponként Káptalantóti hangulatos piacán érdemes kezdenie a napot. Ott, ahol az asztalokon helyi termelők ínycsiklandozó finomságai sorakoznak, és szinte bele lehet harapni a friss sajtos pogácsa, gőzölgő tejfölös kenyérlángos illatába. A kiváló házi szörpök, mézes-magos sütemények, túrós-lekváros batyuk, sajtok és megannyi csábító harapnivaló mellett mázas csuprok, antik csecsebecsék és termelői borok kívánkoznak a nézelődők kosarába.

600 méterre – az első olyan helyen, ahol van jobbra kanyaródó sáv – jobbra kell kanyarodni. A tábla itt Fűzfőgyártelep irányt jelez, és 2 perc múlva az ingyenes parkolóban állsz. Kalandsziget Tihanyban Füredről akár bringára pattanva is meglátogathatjuk Tihanyt, ahol a felnőtteket a Tihanyi Apátság, a gyerekeket a Kalandsziget élményei varázsolják el. Természetes erdei környezetben, a fák lombkorona szintjén, mesterséges kötélhidak és egyéb műszaki megoldások segítségével lehet a magasban akadálypályákon végig haladni. A Kalandszigeten a Balaton lenyűgöző látványa mellett jelenleg mintegy 60 akadály várja a látogatókat. 6 különböző akadálypályán (2 gyerek-, 2 zöld- és 2 kék pályán), a mászófán, vagy az óriás lecsúszó pályán kihívást és kalandot élnek át a családok, míg a fák tövében, Tihany természetvédelmi környezetében nyugalmat és pihenést is találnak kicsik és nagyok egyaránt. A park naponta 9. 00 óra között várja kalandvágyó látogatóit. Megközelítése autóval Balatonfüred irányából a Tihany táblánál bekanyarodva a szigetre lehetséges, kb.

Városom.hu-n programok, események 2022 Október hónapban (Október 08.)

  • Pride hu helyett x4 pcie link
  • Balaton déli part szállások
  • Váratlan szépség (DVD)
  • A legjobb balatoni kirándulóhelyek + [Gyerekes tippek]

A lehetséges programok, a legjobb balatoni helyek természetközeliek, élményekben gazdagok, minden korosztály részére kellemes órákat szereznek. Balatonfüred folyton fejlődik, állandóan szépül! Egyik legújabb fejlesztése nyomán az eddigieknél még sokkal közelebb kerülhetünk a Balatonhoz, hiszen vízparti pihenőpark épül az egykori Brázay strand területén. Lesz lengőhinta, a Vitorlás térihez hasonló járható vízjáték, óriás homokozó, játszótér és speciális kültéri fitneszpark. Irány a Koloska-völgy és a Vadaspark Balatonfüred Arács városrészét Észak felé elhagyva találjuk meg a 2004-ben felújított gyönyörű kiránduló és túrázó helyet. Gondozott erdei tanösvény és tornapálya, játszótér és árnyas túra útvonalak nyújtanak igazi erdő élményt. Több túra útvonal közül választhatunk, ha gyalog vágunk neki a kirándulásnak, de nemcsak az erdőn át, hanem természetesen autóval is megközelíthető a vadaspark. A tanösvény bejárásával a környék növény- és állatvilágáról, valamint geológiai sajátosságairól kapunk átfogó képet.

Mehetünk Siófokra vagy Fonyódra is akár, de Balatonföldvár vagy Zamárdi is tartogat szépségeket vagy kellemes órákat, finom falatokat egy Balaton déli part étteremben. Új kilátó Balatonlellén A Kishegyen elkészült a Balaton legújabb kilátója, a fából épített panoráma- és pihenőterasz, ahonnan bámulatos kilátás nyílik a magyar tengerre. A tájba simuló építményből gyönyörű látkép tárul elénk a Balaton-felvidék tanúhegyeire, a déli part magaslataira – balatonboglári gömbkilátó, Fonyódi-hegy – és településeire, így Balatonboglárra, Fonyódra és Balatonlellére. Siófok látnivalók Makovecz templom. A szimbólumokkal zsúfolt, szárnyait kitáró madárra emlékeztető evangélikus templom gyönyörű faszerkezeteket rejt magában. Bejárata fölött angyalszárnyak nyílnak, tornya tetején életfából nő ki a kereszt. Víztorony. A 45 méter magas építménybe panorámalifttel juthatnak fel az érdeklődők, és nemcsak a látvány, hanem az élmények is garantáltak! Millennium park és Jókai park. Az előbbiben szobrok és szökúkút, az utóbbiban Jókai-villa és japánkert.

balaton déli part programok 2018 select

Balatonberény 21. 30 Zenés tűzijátékkal, táncszínházzal és fúvósokkal ünneplik augusztus 20-át a dél-balatoni településen. Északi part Keszthely 21. 00 Keszthelyen a Balaton-parton a három napos Szent István ünnepsorozat keretén belül huszadikán este 9 órától lesz tűzijáték. Szigliget 21. 00 A szigligeti strandon idén is varázslatos látványban lehet részünk; ha tiszta az idő, a déli part fényfestését is láthatjuk. Tapolca 21. 00 A tapolcai nyár egyik csúcspontja a tűzijáték. Zánka 21. 30 A Zánkai nyár programsorozat zárásaként a strand előtti térről nézhetjük a tűzijátékot. Tihany 21. 15 Tihanyban a Hajóállomáson láthatja az ünneplő közönség a hagyományos tűzijátékot, aminek kezdési időpontja 21 óra 15 perc. Balatonfüred 22. 00 A balatonfüredi tűzijátékot a Tagore sétányon élvezheti a közönség. A petárdákat 22 órakor indítják el a hajóállomás mólójáról. Csopak 21. 30 Lubickolás után nem is érdemes hazamenni, hiszen augusztus 20-án a Csopaki strandról lövik fel a tűzijátékot 21. 30-kor.

Vitorlázeum, Balatonfüred Ha van a családban olyan gyerek, aki fejből tudja a villamosmenetrendet és hétvégenként azzal gyötri a szüleit, hogy Kamarerdőtől Hűvösvölgyig kell zötykölődnünk az üres járatokon, itt az ideje visszavágni. Az itteni vitorlás múzeumban részletesen taglalják a vízi közlekedés múltját és ezernyi csomófélét is végignézhetünk. Balatonfüredi kiserdő Tematikus mesejátszótér található az egykori Angolkertben, de nem olyan hinta-csúszda-homokozó típusú, hanem egy komplex, minden korosztályt megmozgató, természetes elemekből épült mesepark, amely mellőzi a giccses elemeket, helyette a hullámzó Balaton és az erdő tematikájára épít. SUP Center, Tihanyi-félsziget Ha ivadékunk a kelleténél többször hangoztatja, hogy veletek olyan uncsi, vigyük el egy SUP-centerbe és biztassuk szörfdeszkán állva evezésre. Nem is olyan könnyű műfaj: néhány kör a Tihanyi-öbölben és garantált a délutáni szundi. SUP Center Balaton, fotó: SUP Center Balaton Facebook Kőtenger, Kővágóörs A természet a legjobb játszótér – ezzel a mondással itt csak egyetérteni lehet.