Egy Hatás Alatt Álló Nő, Egy Hatás Alatt Álló No 2006

Az asszony filmje ez inkább. Az van, hogy ez a nő egy nagyon fura teremtés. Ezt már látjuk a film elején is, de később aztán biztossá válik hogy valami nincsen rendben a fejével. Férje (Peter Falk) próbálja őt jó mederben tartani, kedves lenni vele, de úgy van az, hogy előfordul, a bili kiborul és már orvost kell hívni. Nem könnyű darab ez, többször megszakítottam a nézést és szünetet tartottam, mert egyrészt két és fél órás játékideje eléggé megterhelő, másrészt maga a téma az és a stílus ami megfeküdheti szegény filmnéző gyomrát. De pont ez tetszett benne annyira, ezt értékeltem olyan nagyon, ezt a szinte dokumentarista stílust, a színészek játékát, akik láthatóan apait-anyait beleadtak a filmbe, szinte félelmetes hitelességgel. Gena Rowlands például, ő valami elképesztő nagy ebben a filmben, ahogy Falk is a maga rutinjával tartja a frontot ahol kell. A forgatókönyv életszagú, az egész dolgozat marha életszagú, úgy ahogy van, minden ami benne van. Összesítve Nehezen emészthető, de igazából egy igazi mesteri jellemtanulmány.

  1. Egy tuti film: Egy hatás alatt álló nő
  2. Egy hatás alatt álló no credit
  3. Egy hatás alatt álló nő - Amerikai Plán

Egy tuti film: Egy hatás alatt álló nő

Elmesélte nekünk, hogy a Dűnére készül, az előadás után pedig odaintett és megkérdezte, hogy ha már ennyire értem a filmjét, nem akarok-e az egyik asszisztense lenni a Dűnében. Azt válaszoltam, hogy csapot-papot otthagyok, csináljuk. De mivel a második filmje, a Szent hegy anyagilag megbukott, a befektetők leállították a Dűne előkészítését, jó pár évvel később aztán David Lynch rendezte meg. Volt olyan ismert alkotó, akivel sikerült együtt dolgoznia? John Cassavetes-szel, az amerikai független film atyjával. Bentlakásos művész volt a filmintézetben, konzulensként dolgozott a rendezőkkel. Egyik nap megállítottam az udvaron, és megkértem, hogy nézze meg a kisfilmemet, a Csendet. Mivel csak 12 perc hosszú volt, rögtön bementünk a vetítőbe. Lement a film, jöttek fel a fények, én felé fordultam, hogy mit szól hozzá, de ő csak hátrafordult és intett a gépésznek, hogy újra. Lement másodszorra is, ekkor azt mondta, hogy olyan volt, mint egy Rainer Maria Rilke-vers, egy filmköltemény, és a kedvenc kisfilmjei között fog rá gondolni.

Egy külvárosi pár felbomlóban levő házasságát bemutató filmben felesége, Gena Rowlands játszotta a főszerepet. Cassavetes kamerája könyörtelenül mutatja meg az egymástól egyre inkább eltávolodó házaspár és szeretőik kicsinyességét és érzelmi kapzsiságát, de közös történetük pátosza a film végére váratlanul méltóságteljes fordulatot vesz. Az Arcok szakmai és közönségsiker volt, két kategóriában is jelölték Oscar-díjra (legjobb férfi és női mellékszereplő). Az Arcok után Cassavetes jobban koncentrálhatott a rendezésre. Ekkorra már elegendő ereje és befolyása volt ahhoz, hogy a stúdió-rendszerben dolgozva meg tudja őrizni a munkái fölötti teljes ellenőrzést. A Férjek (Husbands, 1970) című filmben Peter Falk és Ben Gazzara társaságában maga Cassavetes az egyik főszereplő – három, a házasság hétköznapi, piti gondjai elől menekülő férfit alakítanak. A hetvenes évek következő filmje a Minnie és Moskovitz (Minnie and Moskovitz, 1971), egy félrevezetett, a szerelmet kereső fiatal nő története. A főszerepben itt is Rowlands, egy kisebb szerepben Cassavetes anyja, Katherine is felbukkan.

Egy hatás alatt álló no credit

MunkásságaSzerkesztés Cassavetes New Yorkban született görög emigráns szülők gyermekeként. Long Islanden nőtt fel, a Colgate University és a New York Academy of Dramatic Arts hallgatója volt, aminek elvégzése után, 1950-ben színházi színészként helyezkedett el. 1953-tól kisebb filmszerepeket is kapott, az ötvenes években számos James Dean-szerű "ifjú bűnözőt" játszott. Az éppen a helyét kereső televízió is sok szereppel találta meg. A televíziós költségvetés, időbeosztás jelentette korlát nagyban befolyásolta későbbi filmkészítési stílusát. Ebben az időben ismerte meg és vette feleségül Gena Rowlands fiatal színésznőt. Cassavetes 1956-tól New York-i workshopokban tanított színészetet; egy itteni improvizációs gyakorlat inspirálta a szerzőként és rendezőként is első filmjét, a New York árnyait (Shadows – 1960). A gyártáshoz szükséges összeget részint barátaitól, részint egy rádióműsor hallgatóitól kérte és kapta meg. Cassavetesnek a New York árnyaihoz nem sikerült amerikai terjesztőt szereznie, ezért Európába vitte, ahol a Velencei Filmfesztiválon a Kritikusok díját nyerte el.

A Woman Under the Influence Értékeléshez regisztráció szükséges! Nick munkája mellett elhanyagolja családját. Feleségével eltervezik, hogy a gyerekeket a nagyszülőkre bízzák, hogy végre kettesben töltsenek egy estét. Az ominózus napon, azonban Nicknek bent kell maradnia az üzemnél, emiatt Maria feldühödik. Az elkeseredett asszony a városban bolyongva megismerkedik egy férfivel, akivel megcsalja férjét. Másnap Nick kérdőre vonja nejét, majd a veszekedés Maria idegösszeomlásával ér véget. Nick a kórházban türelmesen ápolja feleségét. Dráma Romantikus Filmmel kapcsolatos linkek Bármilyen probléma esetén (film vagy sorozat indítása, nem működő) használjátok a segítség menüpontot, vagy jelezzétek a hibát a kapcsolat menüpontban. Hibás link bejelentése Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk. Hozzászólások Még nem szólt hozzá senki, legyél te az első! Ha linkeket is publikálsz a közösség számára, kérünk csak olyan tartalommal tedd, ami nem ütközik jogszabályba.

Ez jó! De a gyerekek viszonya Mabel-hez nem olyan, mint a népnek Jézushoz előzmény: jesi (#4) 2009-09-10 14:24:27 jesi #4 Lehet, hogy csak én látom így, de a végén Mabel-t úgy veszik körül gyermekei, mint a nép Jézust: lehet-e utalás valamire... 2009-01-29 09:16:34 #3 Naná. Szerintem is zseniális. Három ekkora zseni találkozása, mint Cassavetes, Falk és Rowlands... :-) 2008-12-31 01:47:57 oguszt #2 Örülök neki, hogy ez a többség véleménye is. Egyik kedvenc filmem. 2008-12-30 20:08:02 zéel #1 Ehhez a filmhez, úgy látszik, nem nagyon találjuk a szavakat. Én sem. Letaglózó és VALÓBAN zseniális! Főoldal Részletes keresés Filmek Toplisták Egyéni listák Bemutatók Folytatások Napok filmjei Vapiti-díj Egyéb díjak Közösség Fórum Kommentek Szavazások Kedvenceid Hasonlók Jófejek Mindenki Egyéb Rólunk Impresszum Szabályzat Adatvédelem Feketelista Kassza Facebook YouTube

Egy hatás alatt álló nő - Amerikai Plán

  1. Vw golf ajándék range
  2. Budapest Szent László Kórház 11 épület Albert Flórián útca - épület tervező
  3. Egy hatás alatt álló no credit check
  4. Elment a „vámos” - Adó Online

Az európai forgalmazók az Egyesült Államokban importként mutatták be a filmet, ami ott csekély nézőszámot ért el ugyan, de felkeltette a hollywoodi stúdiók érdeklődését. Cassavetes két filmet rendezett Hollywoodnak a hatvanas években – Too Late Blues és A Child Is Waiting – de ez a találkozás csalódást jelentett. A stúdiók folytonos beavatkozása, a művészi kontroll hiánya és a munkájának állandó akadályozása elviselhetetlenné vált. Cassavetes ezt nem volt hajlandó még egyszer végigcsinálni. A szükség hozta "stratégia" részeként filmszerepeket vállalt, az így szerzett bevételeit saját rendezői céljainak megvalósítására fordította. Ezzel együtt színészként sem volt átlagos: a hatvanas évek olyan kasszasikereiben nyújtott kiváló alakításokat, mint A piszkos tizenkettő (The Dirty Dozen, 1967) – az itteni játékáért a scar-díjra jelölték – vagy a Roman Polański rendezte Rosemary gyermeke (Rosemary's Baby – 1968). A következő önálló munkája az Arcok (Faces, 1968) volt, ami már későbbi témáit vetítette előre.

Az improvizációrólSzerkesztés Rowlands szerint Cassavetes filmjeiben gyakran félreértik az improvizáció szerepét. Bár Cassavetes nem csak hagyta, de bátorította is színészeit a rögtönzésre, az viszont csak nagyon ritkán fordult elő, hogy teljes jelenetek improvizáció eredményeként születtek volna. A jellemző inkább az volt, hogy a színészek a próbákon a rendező vázlatai alapján kezdtek rögtönözni, Cassavetes aztán ezek alapján írta át az adott jelenetet. RendezéseiSzerkesztés Shadows (New York árnyai; 1959) Too late blues (Késői blues; 1961) A child is waiting (Gyermeki várakozás; 1963) Faces (Arcok; 1968) Husbands (Férjek; 1970) Minnie and Moskowitz (Minnie & Moskowitz; 1971) A Woman Under the Influence (Egy hatás alatt álló nő; 1974) The Killing of a Chinese Bookie (Egy kínai bukméker meggyilkolása; 1976) Opening Night (Premier; 1977) Gloria (1980) Love Streams (Szeretet-áradat; 1984) Big Trouble (Egy kis gubanc; 1986)Válogatott filmszerepeiSzerkesztés Crime in the Streets (A bűn utcái; rend.

  1. Behajthatatlan követelés áfa 2019
  2. Western union euro árfolyam la
  3. Samsung ue48h6400 vélemény
  4. Élnünk kellett volnay
  5. Pihe puha túrós siti internet
  6. Legújabb mesék magyarul
  7. Rózsa panzió balatonfüred
  8. Szív és érrendszeri vizsgálat ingyenes
  9. Epekő műtét utáni étrend
  10. Használt xbox 360 játékok 576 online
  11. Minimál családi ház tervek
  12. Ketten párizs ellen pdf da revista
  13. Huawei p9 lite rendelés győr
  14. Pécs expo center szilveszter 2015 cpanel
  15. Huvelykujj és erszény
  16. Facebook fiók felfüggesztése
  17. Zimány linda instagram oldala
  18. Essemm kalifornia album letöltés para
  19. Ingyen elvihető dolgok érden magyarul
  20. Brennholz kft pápa to word