Leszbikus Könyvek 2018

Itt a nyár és közeleg a tanév vége, a jól megérdemelt pihenés vagy a várva várt nyaralás. Egy biztos: a nyár kiváló alkalom arra, hogy kicsit lazíts és elkezdj egy új könyvet olvasni. Igen ám, de mit olvass? A qLit csapata már korábban is ajánlott könyveket, ezeket itt találod. Panaszra nincs okunk: Magyarországon egyre több leszbikus* és meleg* szereplőt felvonultató könyv kerül kiadásra. Számos ilyen könyv magyar tartalomismertetőjéből azonban "kifelejtődik", hogy a szereplői az LMBTQ+ közösséghez tartoznak. Egyrészt ez érthető is: például attól, hogy egy kriminek meleg a főhőse, az még krimi marad. Ha viszont kétségbeesetten kutatunk olyan könyvek után, amik nemcsak nekünk, de rólunk is (vagy a szüleinkről, gyerekeinkről, barátainkról, stb. ) szólnak, akkor igenis fontos tudni, hogy melyik műben bukkanhatunk LMBTQ+ reprezentációra. Ráadásul nem mindegy milyen reprezentációra. Ebben az ötrészes könyvajánlóban olyan, magyarul is megjelent, külföldi könyvek találhatóak, amelyek főszereplői az LMBTQ+ közösséghez tartoznak.

Online

  1. Leszbikus könyvek 2018 full
  2. LabriszLabrisz - Labrisz-könyvek
  3. Apja rabbi, ő pedig leszbikus - KultúrPara
leszbikus könyvek 2018 movie

Movie

Bob Schulz: Csapó! Tessék! Aposztróf, Budapest, 2016 Bob Schulz, a 24 karátos hírnevű rendező, producer. (J. C. Alspector, Toronto Daily Star). Az Atlanti-óceán nyugati partján kikötött magyar emigráns igaz történetei, aki zöldségpucolóként kezdte, majd álmai megvalósítása során számos politikussal találkozott, és világsztárokkal dolgozott együtt. Mel Gibson, Samuel L. Jackson, Károly herceg, Shirley MacLaine, Zsigmond Vilmos, Faludy György, Szabó István, Bereményi Géza, Psota Irén, Andy Vajna és még sorolhatnánk azokat a neveket, akikhez barátság vagy éppen egy emlékezetes történet fűzi. Olvasmányos memoár egy izgalmas, eseménydús életről - egy, az 1956-os forradalom idejére eső meleg szerelmi történettel. Patricia Highsmith: Carol Tericum, Budapest, 2016 Az ötvenes évek Amerikájában játszódó történetet a világhírű írónő álnéven jelentette meg, és nem véletlenül: a könyv nagy botrányt kavart. A húszas éveiben járó Therese egy manhattani áruházban dolgozik eladóként, és jobb életről, szerelemről ábrándozik.

leszbikus könyvek 2018 2019

Leszbikus könyvek pdf - Pdf dokumentumok és e-könyvek ingyenes letöltés

Miután közeli barátok lettek a jövendőbeli First Ladyvel Franklin D. Roosevelt 1932-es elnökválasztási kampánya alatt, Hick maga is beköltözött a Fehér Házba, mint "első barát". Nyílt titok volt, hogy FDR szeretője is lett. A "Fehér házak" a romantikát elegyíti a politikával, mivel beviszi olvasóját a kormányzat zárt ajtói mögé, ahol a nyilvános felelősségvállalás és a titkok nagy súlyt nyomnak. Mindenkinek kötelező, akit az Egyesült Államok politikatörténete érdekel. Less (Andrew Sean Greer) – megrendelheted a Librinél Egy alattomos és kacagtató, Pulitzer-díjas regény egy középkorú, majdnem híres meleg szerzőről, aki elfut a problémái elől. A kötet hosszú idő óta a legbriliánsabb és legmegnyerőbb olvasmány. A szorongó, érzékeny és szingli Andrew Less ötven környékén jár. Kap egy esküvői meghívót postán a volt komoly kapcsolatától, aki valaki mással köti össze az életét. Arthur nem fogadhatja el – túl ciki lenne –, de nemet sem mondhat: ez meg védekezés lenne. Így köztes megoldásként, átgondolatlanul, azon irodalmi meghívásoknak tesz eleget, amik a világ minden részéből érkeztek.

"Szemfényvesztők: Leszbikus szerelmi történetek" // Now You See Me: Lesbian Life Stories (Jane Trailes) Néha az igazság sokkal-sokkal lebilincselőbb, mint a fikció. Jane Trailes majd' egy évtizedet töltött azzal, hogy összegyűjtötte idősebb leszbikus nők élettörténeteit, és rávilágít rejtett múltjukra ebben az elragadó könyvben, amely egyszerre szívbemarkoló és felemelő. Egy olyan világban, ahol a hétköznapi LMBTQ+ emberek történetét évszázadokig elfojtották, ez a könyv lüktető és megérintő olvasmány. "Bolton Madonnája" // The Madonna of Bolton (Matt Cain) Az Attitude volt főszerkesztőjének, Matt Chain-nek szívből jövő és elragadó, félig-meddig önéletrajzi regénye az Unbound Kiadó eddigi talán legnagyobb bombasikere – miután az ismeretebb könyvkereskedők visszautasították, mondván: "túl meleg". Charlie Matthews szerelmi története egy durva környezetű külvárosi házban kezdődik, amikor is a címszereplő kilencedik szülinapján Jan nénikéje egy olyan ajándékkal lepi meg, ami egy életen át vele marad: Madonna korai, 'Lucky Star' című albuma.

Könyv korosodásról, kapcsolatokról, csalódásokról és az élet elkerülhetetlen abszurditásáról. A Less olyan, akár egy barát, akiről nem tudtad, hogy van neked, aki a szívfájdalmad nevetéssel burkolja be, és e könyv olvasása közben megláthatod: bármi is történjék veled, a végén minden jól alakul. E csodálatos könyv imádnivaló! "Szohó" // Soho (Richard Scott) Ez az erőteljes és páratlan versgyűjtemény egyben meditáció a meleg bujaságról, a szégyenről, a szerelemről és az intimitásról. Scott mélyen elmerül a vágyakozásból fakadó éhségbe, hogy felfedezze, a trauma és az elutasítás hogyan formálta a múltban vágyaink hangnemét. Olyan sorokkal: mint: "Nincs más zene a költészetben, mint a barátom elsuttogott hangja". Ez a kötet egy érzékeny, mindent felfedő gyűjtemény, amely a megsebzettben rejlő szépséggel vidítja fel olvasóját. Felidézi Jean Genet és Walt Whitman írásait, és van egy szép szekvencia Paul Verlaine verseinek újragondolásából. "Egyszerű arányok" // A Simple Scale (David Llewellyn) A történet szerint, 2001. októberében egy fiatal orosz férfi New Yorkba érkezik, és megvádol egy idősödő tévést, Sol Conradot azzal, plagizálta nagyapja, Szergej könyvét.