Budapest Népessége 2017

A halálokokról további információkkal szolgál a regionális egészségügyi statisztikákról szóló szócikk. A hat bolgár régióból ötben (Yugozapaden kivételével), (az ezen az elemzési szinten egyetlen régiót alkotó) Lettországban és két magyar régióban (Észak-Magyarország és Dél-Alföld) regisztrálták a legmagasabb halálozási arányszámokat az EU-ban 2012-ben (a legsötétebb árnyalat jelöli a térképen). A nyers halálozási arányszám ezer lakosra vetítve 19, 9 halálozással Severozapaden bolgár régióban volt a legmagasabb, amely az Unió (egy főre jutó GDP alapján) második legszegényebb régiója. 6. térkép: Nyers halálozási arányszám NUTS 2 régiók szerinti bontásban, 2012 (1)(1 000 főre jutó halálozások száma)- Forrás: Eurostat (demo_r_gind3) és (demo_gind) A skála másik végén a legalacsonyabb nyers halálozási arányszámot regisztráló régiók állnak, közülük számos viszonylag fiatal népességgel rendelkezett. A két legalacsonyabb nyers halálozási arányszámot Guyane (ezer lakosra vetítve 3, 2 halálozás) és Réunion (5, 0) francia tengerentúli régiókban jegyezték fel, míg a másik két francia tengerentúli régió (Martinique és Guadeloupe) és négy spanyol külső régió (Illes Balears, Canarias, Ciudad Autónoma de Ceuta és Ciudad Autónoma de Melilla) szintén azon 27 NUTS 2 szintű régió közé tartozott, ahol a nyers halálozási arány ezer lakosra vetítve 8, 0 halálozás alatt volt.

  1. Budapest népessége 2010 qui me suit
  2. Nissan
  3. Orbán Viktor beszéde a II. Budapesti Demográfiai Fórumon –
  4. Budapest köré gyűlnek a magyarok - Portfolio.hu

Budapest népessége 2010 qui me suit

Az EU-28 átlagértéke ezer lakosra vetítve 1, 8 fő volt a vizsgált időszakban. Ez a térkép feltűnő hasonlóságot mutat a 3. térképpel, és rávilágít arra, milyen szoros összefüggés áll fenn a migráció alakulása és a teljes népességváltozás között, amely fejlemény fokozottabban érvényesül amiatt, hogy a természetes népességváltozás aránya közel kiegyenlített volt számos régióban. A nettó bevándorlás (ugyanazon tagállam másik régióiból, másik uniós régiókból vagy harmadik országokból) főként Dél-Franciaországban, Észak-Olaszországban, a Benelux államokban és az Egyesült Királyság nagy részén összpontosult, de számos más városi régióban is voltak olyan területek, ahol viszonylag jelentős volt a nettó migráció. 4. térkép: A nettó migráció átlagos nyers aránya(statisztikai kiigazítással), NUTS 3 régiók szerinti bontásban, 2008–2012 (1)(1 000 lakosonként) - Forrás: Eurostat (demo_r_gind3) és (demo_gind) Az EU-ban (Franciaország kivételével) jellemzően a városi régiókban volt a legmagasabb a népességnövekedés a nettó migrációnak köszönhetően Az EU-28 784 NUTS 3 szintű régiójában volt pozitív a nettó migráció (a bevándorlók száma meghaladta a kivándorlókét) 2008 és 2012 között.

  • Budapest népessége 2017 download
  • Hólyagosodik a glett
  • Gorenje kenyérsütő használata
  • Budapest köré gyűlnek a magyarok - Portfolio.hu
  • Budapest népessége 2017 online
  • Fogkő eltávolítás ára sztk szeged
  • Budapest népessége 2017 video
  • Budapest népessége 2017 2021

Nissan

Az első három városra a későbbiekben is érdemes figyelnünk... De mi történt 1980 (vagy a rendszerváltozás) után? 2011-ig a lakosság országon belüli eloszlása viszonylag kismértékben változott: Budapest és Pest megye részesedése tovább nőtt és elérte a 29, 65%-ot (noha a lakosság abszolút száma csökkent), kismértékben nőtt a Dunántúl részaránya (30, 22%, igaz ez 1990-ban kicsit még nagyobb volt), ezek eredőjeként pedig a keleti országrész aránya 40, 13%-ra csökkent. Ha megyénként vizsgáljuk a helyzetet, már kicsit egyértelműbb következtetéseket tudunk levonni: Budapest aránycsökkenését bőven ellensúlyozza Pest megye növekedése, ezen kívül masszívabb aránynövekedésre csak Győr-Moson-Sopron, Fejér (ezeknél ez a lakosságszám tényleges növekedésével is járt), Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megye volt képes, Komárom-Esztergom megye inkább stagnálást jelentő aránynövekedése mellett. Ez alapján tehát 2011-ig nem igazán beszélhetünk nyugatra billenésről, inkább ismét a főváros és körzete, valamint kisebb részben pedig az ország egyes kitüntetett, fejlődő gazdaságú pontja felé áramlásról van szó.

budapest népessége 2017 hyundai

Orbán Viktor beszéde a II. Budapesti Demográfiai Fórumon –

budapest népessége 2017 free

Az egyes agglomerációk, településegyüttesek vizsgálatánál ugyanazt az időkeretet használom, mint a megyéknél és a városoknál - igaz 1980 előtt nem nagyon beszélhetünk klasszikus "agglomerálódásról", de ez sok esetben ma is elmondható, illetve erőteljes ingázási kapcsolatok korábban is fennálltak. (Ezen felül az országon belüli súly csak így tanulmányozható. Az eredmények röviden: Az agglomerációkban, nagyvárosi településegyüttesekben a vizsgált időszakban folyamatosan - bár csökkenő ütemben nőtt a népesség koncentrációja: 1949 a magyarországi lakosság 40%-a, 1980-ban 49, 9%-a, 2011-ben 52, 7%-a élt ezekben. (Tehát a magyar társadalom jelentős része továbbra is kisvárosokban, falvakban él. ) Ha tovább bontjuk a dolgot: a budapesti agglomeráció népességen belüli (hivatalos) részaránya az említett években 20, 7%, 24, 6% és 25, 5% volt, míg az egyéb agglomerációké, településegyütteseké 19, 3%, 25, 3%, 27, 2% volt, tehát súlyban elvileg lekörözték a budapestit. A fent említett módszertani bizonytalanságok miatt a valóságban azért vélhetően nem ez a helyzet, de a két "kategória" súlya körülbelül azonos, ami az egyéb nagyvárosok kicsivel gyorsabb "fejlődési ütemét" mutatja.

Budapest köré gyűlnek a magyarok - Portfolio.hu

A bevezető szócikkből többet tudhat meg arról, milyen hatást gyakorol az Európa 2020 növekedési stratégia az uniós régiókra. Az Innovatív Unió (lásd lent) mellett az Európa 2020 stratégia egy másik kiemelt kezdeményezése, a digitális menetrend is támogatja a társadalom idősebb tagjait abban, hogy digitális jártasságot szerezzenek, és biztosítja számukra a hozzáférhetőséget; az új készségek és munkahelyek menetrendjével kapcsolatos kiemelt kezdeményezés pedig elősegíti a munkával töltött életszakasz meghosszabbítását az egész életen át tartó tanulás, valamint az egészséges és tevékeny időskor támogatása révén. A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai platformja elnevezésű kiemelt kezdeményezés a szociális védelmi és nyugdíjrendszerek megfelelőségével és fenntarthatóságával, valamint annak szükségességével foglalkozik, hogy megfelelő jövedelemtámogatást és egészségügyi rendszerekhez való hozzáférést kell biztosítani az időskorúak számára. A tevékeny és egészséges időskor témájára vonatkozó európai innovációs partnerség Az innovációs partnerségek az Innovatív Unió nevű kiemelt kezdeményezés részét képezik (amely pedig az Európa 2020 növekedési stratégia keretébe tartozik).